Julkaistu 26.03.2018 0          

Mehiläisen Digiklinikka sujuvoittaa työterveyshuoltoa

OmaMehiläinen-verkkopalvelussa ja OmaMehiläinen-sovelluksessa toimiva Digiklinikka on etävastaanottopalvelu, joka palvelee ilman ajanvarausta 24/7.

Mehiläisen Digiklinikka tekee työterveyspalveluiden käytöstä joustavaa ja sujuvaa, kun asiakas voi ottaa yhteyttä lääkäriin tai hoitajaan missä ja milloin tahansa. Samalla säästyy aikaa ja rahaa, kun ei tarvitse erikseen lähteä vastaanotolle. Liedon Säästöpankissa Digiklinikka on ollut käytössä vuoden verran.

- Me haluamme ennen kaikkea tarjota omalle henkilökunnallemme joustavaa, nopeaa ja helppoa työterveyspalvelua. Tarjoamme digitaalisia palveluja myös asiakkaillemme, joten oli luontevaa tarjota digitaalista työterveyspalvelua henkilökunnallemme, henkilöstöjohtaja Pipsa Sivula Liedon Säästöpankista kertoo.

OmaMehiläinen-verkkopalvelussa ja OmaMehiläinen-sovelluksessa toimiva Digiklinikka on etävastaanottopalvelu, joka palvelee ilman ajanvarausta 24/7. Digiklinikalla voi lähettää lääkärille tai hoitajalle kysymyksiä sekä kuvia ja uusia reseptinsä missä tahansa.

- Nykymaailmassa elämä on kiireistä ja henkilökuntamme onkin ollut tyytyväistä Digiklinikan nopeaan asiointiin. Työ- ja vapaa-aikaa säästyy, kun ei tarvitse lähteä erikseen lääkärin vastaanotolle, Sivula kertoo.

Yli 7 prosentin kustannussäästöt

Mehiläinen tutki työterveysasiakkaidensa Digiklinikan käyttöä viime vuonna. Vuoden 2017 käyttödatan mukaan Digiklinikkaa käyttäneiden yritysten sairaanhoidon kustannukset vähenivät 7,6%. Myös reilun sadan hengen Liedon Säästöpankissa työterveyshuollon sairaanhoidon kustannukset henkilöä kohden ovat kääntyneet selvään laskuun Digiklinikan käyttöönoton jälkeen.

Kustannusten laskua selittää lyhyiden, 10 minuutin käyntien suurempi osuus Digiklinikan käynneistä. Lääkärikeskuksissa lyhyiden käyntien osuus vastaanotoista oli 1,3 %, kun taas Digiklinikan vastaava osuus oli 41 %.

Palvelusta veloitetaan työterveyslääkärin sairaanhoitohinnaston ja käytetyn ajan mukaan. Yöaikaan Digiklinikalla palvelee hoitaja. Digiklinikan käytöstä aiheutuvat kustannukset laskutetaan yrityksen työterveyslaskulla. Ennaltaehkäisevät ja sairaanhoidon etäpalvelut tulivat Kela-korvauksen piiriin vuonna 2016.

Jo 10 prosenttia sairaanhoidosta Digiklinikalla

Reseptien uusiminen tulee monelle ajankohtaiseksi taas keväällä, kun siitepölykausi alkaa. Digiklinikka on siihen vaivaton ratkaisu. Mehiläisen tutkimuksen mukaan suurin osa reseptien uusimisista onkin siirtynyt Digiklinikalle.

Mehiläisen tutkimuksesta selviää, että lääkärikäynneistä 4,2 % asioitiin Digiklinikalla ja reseptin uusinnoista peräti 64 % tehtiin Digiklinikalla. Kaikista lääkärin sairaanhoitotapahtumista 9,4 % vertailun ajanjaksolla asioitiin Digiklinikalla.

Digiklinikalla korostuvat vähemmän kriittiset oireet kuten ihottumat, silmäsairaudet, virtsatietulehdukset ja muut akuutit infektiot. Lääkäriasemalla hoidetaan hankalampia oireita, joissa lääkärin kaikki aistit tarvitaan käyttöön ja aikaakin kuluu enemmän.

- Jos asiakas tulee Digiklinikalle sellaisen vaivan kanssa, jota ei voida hoitaa etänä, hänet ohjataan aina vastaanotolle. Tällöin asiakasta ei veloiteta digivastaanotosta, Ossi Laukkanen kertoo.

Liedon Säästöpankissa työterveyshuollon sairaanhoidon kustannukset henkilöä kohden ovat kääntyneet selvään laskuun Digiklinikan käyttöönoton jälkeen, henkilöstöpäällikkö Pipsa Sivula kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Mäki-Yhtiöt Oy

Hakakatu 3, Turku

www.nummensauna.fi

Olemme 70 vuotta Turussa toiminut kokous-, juhla- ja saunatila. Tilat ovat toimivat 10 - 80 henkilölle. Pyydä tarjous juhlistasi! Terveisin Nummen Saunan väki.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa