Julkaistu 09.02.2018 0          

Talviuinnin SM-kilpailut 2019 Turkuun

Vuoden 2019 talviuinnin SM-kilpailut ja samalla 30-vuotisjuhlakilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa Varsinais-Suomessa 1.–3.2.2019. Kisapaikka tulee olemaan Turun alueella. Turun isännyys julkaistaan viikonloppuna Ähtärissä järjestettävien talviuinnin SM-kilpailujen yhteydessä.

Suomen Latu ry hallinnoi talviuinnin SM-kilpailuja ja myöntää kisojen järjestämisen vuosittain eri paikkakunnalle ja järjestäjälle. Vuoden 2019 kisojen järjestäminen on myönnetty Varsinais-Suomessa toimivalle Hulluna Avantoon -talviuintipaikkojen yhteenliittymälle.

Hulluna Avantoon kokoaa yhteen seudun eri talviuintipaikkoja. Yhteenliittymän tarkoituksena on talviuintiharrastuksen seudullinen tiedottaminen ja kehittäminen. SM-kilpailuja järjestämässä ovat Maskun Jääkarhut, Saaronniemen Saukot, Salon Seudun Avantouimarit, Turun Posti- ja lennätinurheilijat sekä Turun Avantouimarit.

Talviuintikilpailuissa kilpailijat uivat 25 metrin matkan jääkylmässä vedessä. Kilpailussa on eri ikäsarjoja. Uintilajeina ovat rintauinti ja vapaauinti. Uintiseurojen kesken kisataan viestisarjoissa, joissa uidaan 4 kertaa 25 metriä. Osallistua voi myös uimalla omaan tahtiin 25 metrin kilpailuradan tai vain kastautumalla kilpailualtaaseen. Seudun eri yhteisöille toteutetaan kilpailun yhteydessä myös haasteuinti.

Tapahtuman taustalla ovat vahvasti Turun kaupunki ja useat paikalliset yksityiset toimijat.

- Talviuinnin 30-vuotisjuhlakilpailut nähdään tapahtumana, jossa kylmyydestä nousee lämmin tuulahdus helmikuiseen Turkuun niin kilpailijoille kuin seutukuntalaisille. Tapahtuma tehdään saumattomassa yhteistyössä ja positiivinen meininki näyttäytyy kaikkialla, toteaa kisojen organisaattori Mika-Pekka Näykki.

Talviuintikisoja on järjestetty vuodesta 1989 lähtien avantouintikilpailujen nimellä. Nimi muutettiin myöhemmin talviuintikilpailuksi. Kilpailuviikonlopun aikana karnevaalimaiseen kilpailutapahtumaan on osallistunut noin 1000 alan harrastajaa kannustusjoukkoineen. Vuoden 2019 juhlakisojen kävijämäärän odotetaan kasvavan.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.vanhalinna.fi

Viihtyisät ja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä - historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkopoluilla. Tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

05/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.05.2018


Seuraa meitä somessa