Julkaistu 19.02.2018 0          
VSY 2018/01-02 LUKUVINKKI

Elämyksellinen kulutustila vai brändien showroom?

Kuluttajakäyttäytymisen tutkija. Ihmiset haluavat viihtyä kulutustiloissa, joissa tärkeiksi koetaan myös muut siellä olevat ihmiset, tietää professori Heli Marjanen.

Vähittäiskauppa kipuilee verkkokaupan kuristuksessa. Varsinkin pienet erikoisliikkeet ovat hätää kärsimässä verkkokaupan ja ketjuliikkeiden ristivedossa. Tosin samassa tilanteessa on myös ennen niin suuri ja mahtava Stockmann.

Verkko-ostaminen alkaa olla jo vakiintunut kuluttamisen muoto lähes kaikissa ikäryhmissä, vaikka kaikkein yleisintä se on nuoremmilla ikäluokilla.

Silti suuri osa vähittäiskaupasta tehdään edelleen fyysisissä myymälöissä, jotka tuskin koskaan ovat kokonaan häviämässä. Monet haluavat edelleen kuljeskella kauppaliikkeissä ja hypistellä tavaroita. Shoppailu on suosittua huvia useimmille meistä. Mielentila, jossa saatamme ostaa sellaistakin, mitä emme tarvitse.

- Ihmiset haluavat asioida esimerkiksi kauppakeskuksissa, joissa he kuluttavat tilaa ja hakevat elämyksellisyyttä, sanoo kuluttajakäyttäytymiseen ja liikepaikkasuunnitteluun erikoistunut talousmaantieteen professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulusta.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden helmikuun numerosta. Jutun löydät myös näköislehdestä klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Amandum

Amandum

Coaching, Hypnoterapiaa, Psykologipalveluja, Työnohjaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

03/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.03.2018


Seuraa meitä somessa