Julkaistu 19.02.2018 0          

Arjen taloustaitoja kahdeksasluokkalaisille TATin koulukiertueella

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Mun elämä, mun rahat -kiertue vie henkilökohtaisen taloudenhallinnan oppeja vuoden 2018 aikana 50 paikkakunnalle, 100 kouluun yhteensä noin 9 000 kahdeksasluokkalaiselle.

Mun elämä, mun rahat -kiertue tuo yläkouluihin herättelyä arjen taloustaidoista. Tavoitteena on antaa nuorille konkreettisia ja käytännönläheisiä vinkkejä ja esimerkkejä siitä, miten omaa rahankäyttöä voi suunnitella. Kiertue muistuttaa myös arjen talouden karikoista, joihin varomaton nuori saattaa ajautua.

Hyvä talousosaaminen on yksi hyvän ja tasapainoisen elämän mahdollistajista. Monissa syrjäytymiseen johtavissa ongelmissa talousvaikeudet ovat merkittävässä roolissa. Kaikki eivät saa riittäviä eväitä henkilökohtaiseen rahankäyttöön kotoa, minkä vuoksi koulujen talousopetus on tärkeässä roolissa. TAT haluaa tukea kouluja talouskasvatuksessa ja auttaa nuoria pärjäämään omillaan.

Mun elämä, mun rahat -kiertue vierailee yli 50 paikkakunnalla, joista usealla on keskivertoa korkeampi syrjäytymisvaara. Oppitunnin mittaisessa esityksessä käsitellään henkilökohtaista taloutta eri näkökulmista: puhutaan säästämisestä, rahankäytöstä, velkaantumisesta ja ansaitsemisesta. Esityksessä on puhetta, videoita, kilpailu, harjoituksia ja tositarinoita.

- Haluamme kertoa nuorille, millainen merkitys taloudella on hyvään elämään. Meidän tavoitteemme on, että jokainen kasiluokkalainen oppisi tekemään fiksuja ja vastuullisia päätöksiä omassa henkilökohtaisessa rahankäytössään ja siten turvaamaan omaa mahdollisuuttaan elää hyvää elämää silloinkin, kun muuttaa omilleen, kiertueesta vastaava asiantuntija Riikka Lehtinen kommentoi.

Mun elämä, mun rahat -kiertue kiertää ympäri Suomen helmikuusta marraskuulle saakka. Keväällä kiertue vierailee Oulun eteläpuolella ympäri Suomea, syksyllä kiertue suuntaa Suomen halki pohjoiseen aina Kilpisjärvelle saakka. Kiertueen yhteydessä järjestetään myös muutamilla paikkakunnilla vanhempainiltoja, joissa kerrotaan, miten vanhempi voi olla nuoren tukena, kun nuori miettii tulevaisuuden vaihtoehtojaan.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

DS Smith

DS Smith

Aaltopahvilaatikot, Myynninedistämistä, Pakkauksia, Pakkaussuunnittelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 11 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 470 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa-osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa - kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

03/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.03.2018


Seuraa meitä somessa