Julkaistu 22.02.2018 0          

Helsingissä suuren suosion saavuttanut näyttely Siirtolaisuusinstituuttiin

Numur – Islam ja minä -näyttelyssä joukko suomalaisia muslimitaustaisia nuoria kertoo taiteen keinoin, millaisia voimavaroja ja vahvuuksia heidän elämästään löytyy. Näyttely on avoinna 28.2.–20.3.2018.

Siirtolaisuusinstituutissa avataan keskiviikkona 28.2. näyttely Numur – Islam ja minä. Näyttelyn avajaisia vietetään kello 17.00–19.00 osoitteessa Eerikinkatu 34, Turku. Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi avajaisiin.

Näyttelyyn osallistuvat nuoret taiteilijat tuovat teoksillaan näkyväksi muslimitaustaisten identiteettien monimuotoisuuden. He tarkastelevat taiteen keinoin omaa identiteettiään suhteessa taustaansa sekä ympäröivään yhteiskuntaan. Teoksissa keskusteluun nousee teemoja kuten kulttuurien välissä eläminen, suhde uskontoon sekä kuulumisen ja turvallisuuden kokemukset. Näyttely on hyvä mahdollisuus tutustua muslimitaustaisten nuorten elämään vakaumuksesta riippumatta.

– Näyttely lähestyy musliminuorten kokemuksia uudella tavalla. Ongelmakeskeisyyden ja uhkakuvien sijaan esille nostetaan nuorten voimavaroja ja vahvuuksia taiteellisen osallistumisen keinoin, näyttelyn toteuttavan hankkeen johtaja Marja Tiilikainen sanoo.

Näyttelyn avaavat Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Hanna Nurminen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Kimmo Puolitaival. Tilaisuuden juontaa Nuorten Muslimien Foorumin aktiivi ja Turun nuorisovaltuuston jäsen Abdel Bettahar. Avajaisohjelmassa on lisäksi luvassa musiikkia ja nuorien taiteilijoiden puheenvuoroja, sekä naposteltavaa. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Näyttelyssä on esillä valokuvia, videoita, maalauksia, runoutta sekä audiovisuaalisia ja tekstiili-installaatioita. Näyttelyn oheisohjelmassa on erilaisia työpajoja, paneelikeskustelu ja elävä kirjasto, jossa muslimitaustaiset nuoret vastaavat näyttelyvieraiden kysymyksiin.

Numur – Islam ja minä on osa Koneen Säätiön rahoittamaa Nuoret muslimit ja resilienssi -tutkimushanketta (2016–2018) Helsingin yliopistossa ja se toteutetaan yhteistyössä Globaalinuoret ry:n, Nuorten Muslimien Foorumi ry:n ja Siirtolaisuusinstituutin kanssa. Näyttely oli esillä Helsingissä Stoan galleriassa viime marraskuussa. Turun näyttelyssä on mukana myös paikallisia nuoria taiteilijoita.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Bulleriina

Kuskinkatu 1, Kaarina

www.bulleriina.fi

KP 40, R, kaikki tilaisuudet, pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa