Julkaistu 28.02.2018 0          

Sporttitapahtumien vuosi Turussa

Tapahtumakaupunki Turku on monenlaisten liikunta- ja urheilutapahtumien näyttämönä koko vuoden 2018 ajan. Turun sporttitapahtumissa pääsee kokemaan urheilun huumaa katsomosta käsin sekä haastamaan itsensä osallistujana erilaisissa ja eritasoisissa kilpailuissa keväästä pitkälle syksyyn asti. Lajeja riittää voimistelusta juoksuun ja uinnista historiallisiin turnajaislajeihin. Valikoimaa löytyy kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille harrastajista aina ammattilaisurheilijoihin asti.

- Itsenäisyyden juhlavuoden jälkeen voisi kuvitella, että tämä vuosi olisi tapahtumien osalta hiljainen, mutta sen sijaan meillä on paljon vuosittain toistuvia tapahtumia ja myös uusia avauksia eri teemoilla. Tänä vuonna Turku isännöi erityisen mielenkiintoisia sporttitapahtumia. Ne tarjoavat elämyksiä ja urheilun tunnelmaa kaikenikäisille ja tuovat kaupunkiin mukavasti väkeä, sanoo yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

Viestijuoksua ja iloa: Stafettkarnevalen 18.–19.5.

Ruotsinkielisten koululaisten kevään kohokohta Stafettkarnevalen on järjestetty jo vuodesta 1961, mutta se saadaan Turkuun nyt ensimmäistä kertaa. Euroopan suurimpaan vuosittain järjestettävään koululiikuntatapahtumaan osallistuu jopa 10 000 lasta ja nuorta. Kahden kilpailupäivän aikana käydään tiukat viestikisat, joita kirittävät koulujen omat kannustusjoukot. Koulujen kesken käydään oma värikäs kisansa parhaasta kannustusjoukkojen puvustuksesta. Luvassa on siis väriä, iloista kilpailua ja hurjaa kannustusta. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan tapahtumaa Paavo Nurmen Stadionilla.

Maailman huiput Turussa: Paavo Nurmi Games 5.6.

Paavo Nurmi Festival -kokonaisuuteen aloittavat keväällä kouluissa vieraileva Paavo Nurmi koulukiertue ja ilmaistapahtuma Paavon Sporttipäivä 3.6., jotka tarjoavat liikunnan iloa ja toimintapisteitä lapsille. Kisatunnelman stadionille virittävät 4.6. junior- ja master -sarjojen kisat. Tänä vuonna lasten kilpailuun voi osallistua myös ilman aiempaa kokemusta! Festival-tapahtumat päättää elokuussa Paavo Nurmi Marathon 18.8. Uuteen ajankohtaan siirtynyt juoksutapahtuma liikuttaa lapsia ja aikuisia, kuntoilijoita ja huippujuoksijoita.

Paavo Nurmi Games kokoaa stadionille yleisurheilun kärkinimet eri puolilta maailmaa 5.6. Turkulaisten penkkiurheilijoiden kesän kohokohdaksi noussut PNG nousi vuonna 2017 IAAF World Challenge -sarjan osakilpailuksi ja se televisioidaan Turusta maailmanlaajuisesti. Viime kesän kisat näkyivät 125 maassa ja saivat arviolta yli miljardi katsojaa.

Voimistelua ja tanssia kaikenikäisille: Voimistelun Suomi Gymnaestrada 2018 7.–10.6.

Kesän 2018 liikuttavimmat festarit vietetään kun Voimistelun Suomi Gymnaestrada saapuu kaupunkiin. Luvassa on liikuttavaa menoa ympäri Turkua neljän päivän ajan. Kupittaan palloiluhallilla ja urheiluhallilla kisataan Voimistelupäivät, Marli Areenan valtaa tanssin ja voimistelun Lumo ja sunnuntaina 10.6. Veritas Stadionin viheriöllä nähdään tuhansia voimistelijoita Tunne liike -päätösjuhlan merkeissä.

Lisäksi Kupittaan Urheilupuistoon levittäytyy kaikille turkulaisille avoin Toimintapuisto, jossa tarjolla on maksuttomia lajikokeiluja. Gymnaestradan ohjelmassa on myös näyttäviä voimistelunäytöksiä, joihin lipunmyynti on jo käynnissä.

Haarniskoituja ritareita ja turnajaishevosia: Turun linnan EM-turnajaiset 9.–15.7.

Turun linnan puistossa taistellaan kesällä ensimmäistä kertaa historiallisen ratsastuksen Euroopanmestaruuksista. Kolmatta kertaa järjestettävistä Turun linnan turnajaisista muodostuu osallistujamäärältään suurin Euroopassa keskiajan jälkeen järjestetty turnajainen, johon odotetaan yli 20 kilpailijaa kymmenestä maasta.

Kansainväliset ritarit hevosineen kilpailevat viikon aikana näyttävissä Skill at Arms ja Jousting lajeissa. Turnajaisviikko linnan historiallisissa puitteissa huipentuu lauantain ja sunnuntain semifinaaleihin ja finaaliin.

Turun linnan puistoon rakentuu keskiaikainen leiri jossa osallistujat tukijoukkoineen majoittuvat kilpailujen ajaksi. Oheisohjelmaa tarjoavat tapahtuman henkeen valitut myyjät ja käsityöläiset sekä teemoitetut linnakierrokset. Myös Turun linnan sisätiloissa on luvassa keskiaikaiseen sodankäyntiin liittyvää ohjelmaa. Museon sisälle on erillinen pääsymaksu, mutta pihoilla tapahtuvaan ohjelmaan ja turnajaiskylään on yleisöllä maksuton pääsy.

Triathlon keskellä kaupunkia: Challenge Turku 11.–12.8.

Neljättä kertaa järjestettävä CHALLENGE TURKU -tapahtumaviikonloppu alkaa junior- ja sprint-kilpailuilla 11.8., ja sunnuntaina 12.8. on vuorossa puolimatkan kilpailu. Challenge Turku kuuluu kansainväliseen Challenge Family -tapahtumaperheeseen, jonka kilpailuja järjestetään ainutlaatuisissa kohteissa ympäri maailmaa. Turussa luvassa on elinikäinen kokemus kaikenikäisille ja -kuntoisille kisaajille.

Kilpaileminen on koko perheen tapahtuma ja Challenge Turku on tunnettu nopeista reiteistään ja erinomaisista järjestelyistään. Kisakeskus on kävelyetäisyydellä keskustasta, mikä mahdollistaa joustavan liikkumisen ja kaupunkiin tutustumisen niin urheilijoille kuin mukana saapuville tukijoukoillekin. Kisakeskus ja suorituspaikat sijaitsevat lähellä toisiaan. Sijainnin vuoksi tapahtumaa on helppo seurata ja yleisön kannustus reitin varrella on osa Turun tunnelmaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Akipo Oy

Akipo Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa