Julkaistu 22.03.2018 0          
LUKUVINKKI VSY 2018/03

Kasvuyrittäjä tarvitsee itseään täydentävän kumppanin

Kriittinen kasvutekijä. Kannattavan kasvun johtamisesta tutkimusraportin ja käsikirjan tehnyt Yrjö Myllylä muistuttaa, että yrittäjä itse voi muodostua kasvun pullonkaulaksi, jos hän ei pysty luovuttamaan vastuuta toisille.

Opettele tunnistamaan yrityksesi kriittiset kasvutekijät. Etsi itseäsi täydentävä kumppani. Muista jo alkuvaiheessa asiakashankinta ja myynti.

Näihin kolmeen virkkeeseen voi tiivistää kannattavan kasvun johtamisesta Delfoi-tutkimuksen tehneen Yrjö Myllylän viestin yrittäjille. Tutkimusraportin pohjalta syntynyt kirja Kannattavan kasvun johtaminen – Keskeneräisyyden taidetta julkaistiin Oulussa viime kuussa.

Kirjan tarkoitus on auttaa yrittäjää tunnistamaan omassa yritystoiminnassaan kriittiset kasvutekijät.

- Teos on tarkoitettu työ- ja käsikirjaksi yrittäjille. Kirjassa käsitellään yrityksen kasvun kuusi porrasta yksinyrittäjästä kansainväliseen pörssiyhtiöön saakka, salolainen tulevaisuuksientutkija ja yhteiskuntatieteiden tohtori Myllylä kuvailee.

Myllylän mukaan yrityksen kasvua koskevia tutkimuksia on tehty pääasiassa ulkoapäin tarkasteltuna. Tässä tutkimuksessa ääneen pääsivät yrittäjät, jotka olivat itse henkilökohtaisesti kokeneet kasvun eri vaiheet ja kipupisteet.

Tutkimuksen tilaaja ja kirjan julkaisija on pohjoispohjanmaalainen yritysten liiketoiminnan ja myynnin kehittämiseen erikoistunut valmennusyritys Tulevaisuuden Kasvupolut Oy.

- Moni kysyy, onko vain yliopistoilla tutkimusoikeus. Tulevaisuuden tutkimusmenetelmiä kannattaisi mielestäni hyödyntää jatkossa enemmän myös yrityssektorilla, itsekin RD Aluekehitys Oy:n yrittäjänä pitkään toiminut Myllylä sanoo.

joveini.manninen@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa