Julkaistu 21.03.2018 0          
LUKUVINKKI VSY 2018/03

Valmentaja auttaa yrittäjän palkkauskynnyksen yli

Hyvät haltijat. Julius Ruissalo (edessä) sai rohkeutta palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä Kaisa Välivehmaalta (vas.), Leena Frimanilta ja Alva-tyttärensä kanssa kuvassa olevalta John Forsmanilta.

Turkulainen Julius Ruissalo otti yrittäjänä ison askelen ja palkkasi ensimmäisen oman työntekijän. Vuodesta 2006 rakennusalan yrittäjänä työskennellyt Ruissalo sai apua kynnyksen ylittämiseen parhaillaan menossa olevasta Yrittäjästä työnantajaksi -hankkeesta.

- Mietin pitkään työntekijän palkkaamista, mutta se tuntui monimutkaiselta. Pelotti, että osaanko tehdä kaiken oikein. Tuntui helpommalta käyttää alihankkijoita, Ruissalo kertoo.

Yrittäjästä työnantajaksi on valtakunnallinen hanke, jota Varsinais-Suomessa koordinoivat Tamora Oy ja TE-toimisto. Hanketoteuttajana ja Ruissalon pääasiallisena sparraajana toimi Kaisa Välivehmas.

- Kaisa selvitti nopeasti kaikki kysymykset, nekin, joista ajattelin, että nämä ovat niin alakohtaisia, ettei vastauksia varmaan helposti löydä. Kysymyksiä oli paljon, halusin muun muassa tietää, mihin kaikkiin paikkoihin minun pitää tehdä jotain ilmoituksia, kuinka palkka maksetaan, ym. Oma asiansa oli se, että työntekijä, jonka palkkasin, on nyt oppisopimuksella ja palkkatuella. Näissä kysymyksissä auttoi myös TE-toimiston John Forsman, Ruissalo sanoo.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden maaliskuun numerosta. Jutun löydät myös näköislehdestä klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Jumissa Ay

Jumissa Ay

Elämysmatkailua, Maastoautosafari, Viihdepalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa