Julkaistu 21.03.2018 0          
LUKUVINKKI VSY 2018/03

Valmentaja auttaa yrittäjän palkkauskynnyksen yli

Hyvät haltijat. Julius Ruissalo (edessä) sai rohkeutta palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä Kaisa Välivehmaalta (vas.), Leena Frimanilta ja Alva-tyttärensä kanssa kuvassa olevalta John Forsmanilta.

Turkulainen Julius Ruissalo otti yrittäjänä ison askelen ja palkkasi ensimmäisen oman työntekijän. Vuodesta 2006 rakennusalan yrittäjänä työskennellyt Ruissalo sai apua kynnyksen ylittämiseen parhaillaan menossa olevasta Yrittäjästä työnantajaksi -hankkeesta.

- Mietin pitkään työntekijän palkkaamista, mutta se tuntui monimutkaiselta. Pelotti, että osaanko tehdä kaiken oikein. Tuntui helpommalta käyttää alihankkijoita, Ruissalo kertoo.

Yrittäjästä työnantajaksi on valtakunnallinen hanke, jota Varsinais-Suomessa koordinoivat Tamora Oy ja TE-toimisto. Hanketoteuttajana ja Ruissalon pääasiallisena sparraajana toimi Kaisa Välivehmas.

- Kaisa selvitti nopeasti kaikki kysymykset, nekin, joista ajattelin, että nämä ovat niin alakohtaisia, ettei vastauksia varmaan helposti löydä. Kysymyksiä oli paljon, halusin muun muassa tietää, mihin kaikkiin paikkoihin minun pitää tehdä jotain ilmoituksia, kuinka palkka maksetaan, ym. Oma asiansa oli se, että työntekijä, jonka palkkasin, on nyt oppisopimuksella ja palkkatuella. Näissä kysymyksissä auttoi myös TE-toimiston John Forsman, Ruissalo sanoo.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden maaliskuun numerosta. Jutun löydät myös näköislehdestä klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2018



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.06.2018


06-08-liite/2018



Kesäliite
to 14.06.2018


Seuraa meitä somessa