Julkaistu 13.03.2018 0          

Akkurate tähtää Aasian markkinoille – Kaarinalaiselle startup-yritykselle puolen miljoonan rahoitus

Kaarinassa toimiva Akkurate on vuoden vanha startup-yritys, jonka tiimillä on kuitenkin yhteensä jo yli sadan vuoden työkokemus litiumioniakkujen kehittämisestä, tuotantoketjusta ja koko elinkaaren hallinnasta. Yritys keräsi ensimmäisellä rahoituskierroksellaan 500 000 euroa pääomasijoittajilta ja yksityissijoittajilta.

Akkuraten toimitilat ovat kuin Myytinmurtajat-ohjelmasta. Li-ion -akkujen testaamista, optimointia ja analysointia varten yrityksen omasta laboratoriosta löytyy satoja akkuja ja kilometrikaupalla kaapelia sekä mm. kokonainen räjähdyksenkestävä kontti akkujen turvatestejä varten. Sijoittajien kiinnostus kertoo, että Akkuraten ammattitaidolle ja laboratoriolle uskotaan olevan tulevaisuudessa yhä enemmän kysyntää.

– Akkujen määrä ja koko kasvavat jatkuvasti, ja akuille avautuu tulevaisuudessa yhä uusia käyttökohteita. Sähköajoneuvot, mobiililaitteet, esineiden internet ja energian varastointi vaativat kaikki osaltaan luotettavia, tehokkaita ja turvallisia ratkaisuja, toteaa Akkuraten toimitusjohtaja Mika Kanninen, yksi yrityksen perustajista.

– Rahoituskierroksella sijoittajiksi lähtivät mm. jo alusta asti Akkurateen sijoittanut suomalainen Lifeline Ventures sekä Suffice international Hong Kongista. Tämän lisäksi mukaan saatiin Lappeenrannan teknillisen yliopiston sijoitusyhtiö Green Campus Innovations sekä kovan luokan yksityissijoittajia, joilla on rautainen osaaminen teollisuudesta ja liike-elämästä. Saimme rahan lisäksi todella arvokasta osaamista Akkuraten taustajoukkoihin, kertoo Kanninen.

– Tämä on jälleen erinomainen esimerkki siitä, miten yliopistolähtöisen tutkimuksen avulla voidaan kehittää uutta liiketoimintaa, toteaa Green Campus Innovationsin toimitusjohtaja Pertti Miettunen.

– Olemme ylpeitä siitä, että voimme osallistua Akkuraten kaltaisten huipputason kasvuyritysten kehittämiseen sekä LUT:in kansainvälisesti korkealuokkaisen tutkimuksen että suoran pääomasijoituksemme kautta.

Kasvupotentiaali Aasiassa

Ensimmäisen toimintavuotensa aikana Akkurate on työskennellyt lukuisten eri alojen yritysten kanssa kulutuselektroniikasta sähkölauttoihin.

– Näemme kasvupotentiaalimme olevan nimenomaan isoissa akkujärjestelmissä, Mika Kanninen sanoo.

– Tulevaisuudessa tähtäämme maailmalle ja etenkin Kiinan sähköistyvän liikenteen luomat valtavat akkumarkkinat ovat tavoitteenamme.

Kanninen muistuttaa, ettei sähköistyvän liikenteen megatrendi tarkoita vain autoja, vaan yhä kasvavassa määrin laivoja, lauttoja, rekkoja, työmaakoneita sekä kaivoskoneita, joissa ollaan Kiinan johdolla siirtymässä dieselistä sähköön.

Tähtäimessä diagnostiikan kehittäminen

Mika Kannisen mukaan Akkurate tähtää maailman johtavaksi ohjelmistoyritykseksi erityisesti ns. suurten akkujen diagnostiikassa. Akkuraten vahvuus on yrityksen henkilöstö, jossa on edustettuna erittäin kova tiimi eri alojen eksperttejä akkujen ja niiden hallintaohjelmistojen kehittämiseen.

– Rahoituskierroksen lisäksi olemme käynnistäneet tutkimushankkeen akkujen diagnostiikasta Business Finlandin tukemana. Tavoitteena on saada tutkimusprojekti vietyä maaliin tämän vuoden aikana, Kanninen kertoo.

Akkurate on mukana myös Euroopan komission alullepanemassa EU Battery Alliance -työryhmässä, jonka tavoitteena on eurooppalaisen akkuteollisuuden kilpailukyvyn turvaaminen tulevaisuudessa. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä mm. Aalto-yliopiston ja Turun AMK:n sekä Lappeenrannan yliopiston kanssa akkuihin liittyvän tutkimuksen parissa.

– Haluamme olla tukemassa suomalaista koulutusta ja teemme aktiivisesti yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa. Näin haluamme osaltamme olla edesauttamassa suomalaisen akkuosaamisen kehitystä ja tietenkin kasvattaa itsellemme tulevaisuuden tekijöitä, sanoo Mika Kanninen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viikon luetuimmat uutiset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 11 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 470 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa-osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa - kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

09/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.09.2018


Seuraa meitä somessa