Julkaistu 12.04.2018 1          

Turku pesee tehosiivousviikolla keskustan kadut puhtaiksi

Lumet ovat sulaneet ja yöpakkaset hellittäneet, joten on Kevätpöllytys-tehosiivousviikon aika. Turun ydinkeskustan katualueita pestään ja siivotaan hiekoitushiekasta ja katupölystä maanantaista 16.4. alkaen. Ydinkeskustan kiinteistöt voivat harjata katuosuuksiensa hiekoitushiekat ajoradalle ennen katusiivousta. Tehosiivous edellyttää autoilijoiden huomioivan alueelle merkityt siirtokehotukset.

Pitkään jatkuneiden yöpakkasten takia katuja päästään pesemään edellisvuosia myöhemmin. Ydinkeskustan katualueita pestään ja siivotaan hiekoitushiekasta ja katupölystä Kevätpöllytysviikolla maanantaista 16.4. alkaen. Ydinkeskustan kiinteistöt ovat mukana talkoissa ja pesevät omat katuosuutensa ennen katusiivousta. Näin katualueen kaikki hiekka tulee siivottua kerralla ja pölyä aiheuttavat työvaiheet lyhenevät. Kaupunkiympäristötoimiala haluaa vähentää katupölyn aiheuttamia haittoja Turussa.

- Aloittamalla systemaattisen katujen pesun ydinkeskusta-alueelta, vaikutus keskustan ilmanlaatuun on merkittävä. Samalla saamme koko keskustan puhtaaksi. Keskustan jälkeen katujen pesua laajennetaan kunnossapitoluokittain koko kaupunkiin, lupaa katuinsinööri Heidi Jokinen Kaupunkiympäristötoimialalta.

Pysäköidä voi sillä puolen katua, jota ei olla pesemässä

Katujen mahdollisimman tehokas puhdistaminen edellyttää myös poikkeuksellisia pysäköintijärjestelyjä. Kadun vastakkaiset puolet puhdistetaan peräkkäisinä päivinä: tämä mahdollistaa pysäköinnin kadun vastakkaisella puolella. Poikkeavat pysäköintijärjestelyt merkitään alueelle siirtokehotusmerkein, joita autoilijoiden tulee noudattaa. Siirtokehotusmerkissä kerrotaan minä päivänä katualueen tulee olla tyhjä. Siirtokehotus päättyy ja merkit poistetaan, kun katuosuus on saatu kuntoon.


Kommentit

illu 12.04.2018 klo 13:04

Joka vuosi tekosyitä. On muitakin kuin tuo rakas Kuntec


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.03.2019


Seuraa meitä somessa