Julkaistu 14.05.2018 1          

Kesäteatteria keskellä kaupunkia – Linnanneidot on hulvaton komedia naisvankilan arjesta

Kesän ajaksi Linnateatterin sisäpihalle nousee 500 neliöinen teltta, johon mahtuu esiintymislavan lisäksi 330 katsojaa syömään, juomaan ja nauttimaan esityksestä.

Linnateatterin tämän kesän kesäteatterinäytelmä Linnanneidot on naisvankilan elämästä kertova vauhdikas komedia, josta ei puutu absurdeja tilanteita. Näytelmä nähdään aikaisempien vuosien tapaan Linnateatterin kesäteltassa, teatterin sisäpihalla Linnankadulla.

Linnanneidot tarjoilee kesäillan ratoksi työkalut naisvankilasta pakenemiseen, siellä elämiseen ja selviytymiseen. Mitä vankilassa pitää osata? Mitä tapahtuu sellissä, ruokalassa, perhetapaamisissa tai pakotunnelissa?

- Esityksen kolme näyttelijää tekevät illan aikana yhteensä kolmisenkymmentä roolia. Lavalla kohdataan muun muassa naisvangit, vanginvartijat, keittäjät ja vankilanjohtaja. Näytelmä tarjoaa myös faktaa oikeasta vankilaelämästä: miten vankilaan salakuljetetaan tavaraa ja miten vangit viettävät vapaa-aikaansa, näytelmän käsikirjoittaja ja taiteellinen johtaja Kalle Lamberg kertoo.

- Toisaalta absurdejakaan tilanteita ei puutu. Vankilassa harrastetaan muun muassa vankila-Tinderiä, jonka seurauksena linnanneitoja tulee tapaamaan liuta tunnettuja suomalaisia julkkismiehiä, Lamberg jatkaa pilke silmäkulmassa.

Näytelmän harjoitukset aloitettiin viime viikolla Helsingissä. Tällä viikolla työryhmä siirtyy harjoittelemaan Turkuun, ensin teatterisaliin ja niin pian kuin mahdollista ulos telttanäyttämölle.

Ravintolateatteri keskellä Turkua

Linnanneidot on ainutlaatuinen tilaisuus päästä nauttimaan kesäteatterista aivan Turun ytimessä, kun Linnateatterin pihanäyttämö pystytetään kolmannen kerran.

Kesän ajaksi Linnateatterin sisäpihalle nousee 500 neliöinen teltta, johon mahtuu esiintymislavan lisäksi 330 katsojaa syömään, juomaan ja nauttimaan esityksestä. Sen lisäksi, että koko katsomo on katettu, teltassa on myös vanerilattia, joka takaa katsojille kuivat jalat ja tukevasti pystyssä pysyvät pöydät.

Myös teatteriravintolan herkut valmistuvat ulkona. Pihalle rakennetaan kesän ajaksi keittiö, josta vankilateemaan sovitetun menun annokset tarjoillaan suoraan grillistä pöytään. Tarjolla on muun muassa vangin, vanginvartijan tai vankilanjohtajan menu sekä kanttiinin pöperöitä.

Pihalta löytyvät myös anniskelupisteet sekä lounge-alue, jossa pääsee nauttimaan sään suosiessa myös auringosta.

Pitkää kakkua vankilakierroksella

Kesän esitysten yhteydessä pääsee halutessaan myös tutustumaan Turun vanhaan Lääninvankilaan.

”Pitkään kakkuun” kuuluu esityksen lisäksi vankilakierros Kakolanmäellä ja ruokailu Linnateatterin kesäpihalla. Pitkää kakkua on tarjolla 10 esityksen yhteydessä ja mukaan mahtuu rajoitettu määrä vankeja per ilta.

Linnateatterin Linnanneidot saa ensi-iltansa 6.6. ja kausi jatkuu aina 11.8. saakka. Näytelmän dramatisoinnista vastaa Kalle Lamberg ja ohjauksesta Heidi Lindén. Rooleissa nähdään Jenni Banerjee, Maija Andersson ja Miika Laakso.

Linnanneidot tarjoilee kesäillan ratoksi työkalut naisvankilasta pakenemiseen, siellä elämiseen ja selviytymiseen. Mitä vankilassa pitää osata? Mitä tapahtuu sellissä, ruokalassa, perhetapaamisissa tai pakotunnelissa?

Myös teatteriravintolan herkut valmistuvat ulkona. Pihalle rakennetaan kesän ajaksi keittiö, josta vankilateemaan sovitetun menun annokset tarjoillaan suoraan grillistä pöytään.


Kommentit

ouza 14.05.2018 klo 14:05

heips,pääseekö liikkumaan esteettömästi linnateatterin teltassa?


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

M Kitchen & Cafe

Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

http://mbakery.fi/mkitchencafe/

M Kitchen & Cafe on ainutlaatuinen ravintola, kahvila, kokous- ja juhlatila sekä viikonlopun the brunssipaikka Turun jokirannassa museo Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa. Ravintolamme sijaitsee turkulaisen museon Aboa Vetus & Ars Novan aulatilassa, jossa moderni ilmeemme yhdistyy historialliseen rakennukseen ja vanhan Turun raunioihin. Ravintolatilaamme kuuluu lisäksi kesäaikana käytettävissä oleva sisäpihan terassialue, jollaista toista et kaupungista löydä. Ravintolamme tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14 ja olemme auki joka päivä klo 11-19. Viikonloppuisin löydät meiltä erittäin suositut brunssimme klo 11-15 lauantaina ja sunnuntaina. Ravintolatilassamme on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia aukioloaikojen ulkopuolella. Aamutilaisuudet ennen klo 11 ovat suosittuja ja ravintolamme on myös suosittu paikka varata iltakäyttöön esimerkiksi karonkajuhlaan tai häätilaisuutta varten. Ravintolatilan lisäksi saman katon alta löytyy myös kaksi kokoustilaa, Factory ja Biljardisali, joissa pystyt toteuttamaan erilaiset kokoukset, perhejuhlat ja -tilaisuudet sekä konferenssit aamusta iltaan. Biljardisali on intiimi tila maksimissaan 22 henkilölle ja Factory on puolestaan monitoimitila noin 40 henkilölle, jossa on järjestetty kokouksien lisäksi perhejuhlia.

Lue uusin näköislehtemme

05/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.05.2018


Seuraa meitä somessa