Julkaistu 15.05.2018 0          

Mökki Gallerian kesänäyttely Kaarinassa

Galleristi Sibel Kantola ja näyttelyn teksteistä vastannut Kirsi Linnamäki Aallon mökin kuistilla. Kuva: Anneli Perkiö

Mökki Galleriassa avautuu tänään näyttely galleriaksi muutetun Aallon mökin historiasta Kaarinan Rauhalinnassa. Sirpaleiset tiedot mökin rakennushistoriasta ja sen asukkaista ovat kuin häivähdyksiä menneisyydestä; osia isommasta tarinasta, jota emme enää tunne.

Aallon mökki eli Mökki Galleria sijaitsee noin kilometrin päässä Kaarinan keskustasta ja kivenheiton päässä saaristotiestä. Perinteinen maaseutumaisema häviää nopeasti. Näyttelyn tavoitteena onkin säilyttää tiedollinen ja tarinallinen yhteys alueen historiaan.

Näyttelyssä on yhdistetty arkistotietoja entisten asukkaiden muistoihin ja valokuviin. Mökki on saanut nimensä Aallon perheen mukaan, joka asui talossa yli kuudenkymmenen vuoden ajan, 1990-luvulle asti. Aallon mökki on 1800-luvulla rakennettu, museoviraston suojelema työväenasunto, joita ei ole säilynyt montaa Kaarinassa. Vuonna 2016 Sibel ja Jussi Kantola ostivat talon ja kunnostivat sen taidegalleriaksi.

Näyttelyn avulla täydennetään Aallon mökin tarinaa

Mökki Galleria kerää näyttelyn avulla lisätietoa ja valokuvia Aallon mökin historiasta. Mökki Galleriassa järjestetään 30.5.2018 klo 17-19 Tarinatapaaminen, jonne voi tulla kertomaan omia muistojaan Aallon mökistä. Tarinoita, muistoja ja valokuvia mökistä voi toimittaa myös suoraan galleristi Sibel Kantolalle.

Kuva: Anneli Perkiö.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tammiluodon Viinitila

Lemlahti Parainen, Parainen

www.tammiluoto.fi

KP 50-120, R, S.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa