Julkaistu 16.05.2018 0          

Supercellin Mikko Kodisoja sijoittaa turkulaiseen alusvaatebrändiin

Valtameriin hylätyistä kalaverkoista ja muusta muovijätteestä alushousuja valmistava the other danish guy on tavoittelemassa merkittävää siivua kasvussa olevalta yli 20 miljardin euron alusvaatemarkkinalta.

Vuonna 2016 lanseerattu turkulainen alusvaatebrändi the other danish guy™ ottaa seuraavan merkittävän askeleen maailman alusvaatemarkkinoille.

Yritys on saanut sijoittajaksi Supercellin perustajiin kuuluvan Mikko Kodisojan, jolla on vahva kokemus yritysten nopeasta kasvattamisesta ja kansainvälistämisestä.

- Haluan nähdä lisää Suomesta lähteneitä globaaleja menestystarinoita. The other danish guy edustaa juuri niitä asioita, joiden uskon tuovan menestystä: Asialleen omistautunut tähtitiimi, skaalautuva bisnesmalli, kestävä kehitys ja selkeä fokus, sanoo Kodisoja.

Valtameriin hylätyistä kalaverkoista ja muusta muovijätteestä alushousuja valmistava the other danish guy on tavoittelemassa merkittävää siivua kasvussa olevalta yli 20 miljardin euron alusvaatemarkkinalta. Tällä hetkellä brändillä on myyntiä jo 27 maahan ja yrityksen tuotteet on noteerattu maailman mediassa, esimerkiksi The Guardianissa ja Huffington Postissa. Yritys toimii tarkasti valitulla segmentillä: sillä on vain yksi tuotekategoria ja se käy kauppaa ainoastaan verkossa.

- Päätimme tehdä pelkästään kalsareita ja olla siinä maailman parhaita. Puuvilla ei ollut vaihtoehto, koska sen kasvattaminen on niin epäekologista – vedenkulutus tuotettua puuvillakiloa kohti on yli 10 000 litraa. Tekstiiliteollisuuden on pakko keksiä vaihtoehtoja puuvillalle, ja halusimme olla ensimmäisten joukossa hyödyntämässä uusia raaka-aineita. Valtamerien muovikatastrofi on todellinen, ja kunhan teemme tämän riittävän isosti, jokaisella kalsariparilla on todellakin merkitystä, The other danish guyn perustaja ja toimitusjohtaja Tommi Lähde kertoo.

- Lähtökohtamme on, että ekologisen tuotteen valinnassa ei tarvitse tehdä kompromisseja mukavuuden, tyylin ja käytettävyyden suhteen. Kuluttajapalautteen mukaan olemme onnistuneet erinomaisesti. Kiitellyn perstuntuman salaisuus on kankaan viimeistelyssä.

Keskittyminen pelkkään verkkokauppaan oli the other danish guylle ilmiselvä ratkaisu:

- Ei alushousuja kivijalkakaupassakaan soviteta. Tämä kategoria on nopeimmin kasvavien joukossa ja kun olemme onnistuneet tekemään asiakaskokemuksesta koko ajan sujuvampaa, parempaa ja henkilökohtaisempaa, on vaikea nähdä millä tavalla vähittäiskauppa voisi panna paremmaksi.

Mikko Kodisojan sijoitusyhtiö KEM Ventures on the other danish guyn ensimmäinen ulkopuolinen sijoittaja. Nykyinen rahoituskierros on vielä käynnissä.

- Olemme vasta maailmanvalloituksen alussa, mutta haemme edelleen kovia strategisia partnereita, jotka pystyvät auttamaan yhtiötä globaalin laajenemisen seuraavissa vaiheissa, toteaa Lähde.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Varsinais-Suomen Pintaurakointi Oy

Varsinais-Suomen Pintaurakointi Oy

Laattatöitä, Lattianpäällysteitä, Maalaustöitä, Mattojen asennusta

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa