Julkaistu 17.05.2018 0          
VEHMAAN YRITTÄJÄT 40 VUOTTA

Vehmaan Yrittäjien vahvuutena välittömyys

Päivämäärä hukassa. Vehmaan Yrittäjien entinen puheenjohtaja Anne Silver ei usko, että kukaan muistaa yhdistyksen tarkkaa perustamispäivämäärää 40 vuoden takaa.

Vehmaan Yrittäjät ry täyttää tänä vuonna 40 vuotta, mutta kukaan jäsenistä ei enää tunnu muistavan tarkalleen milloin.

– Päivämäärä puuttuu, sillä perustamisasiakirjoja ei ole löytynyt. Vanhimmat jäsenet ovat muistelleet, että silloin oli synkkää, märkää ja pimeää, joten kai se joskus loka-marraskuussa on ollut, yhdistyksen entinen puheenjohtaja Anne Silver sanoo.

– Uusikaupunki aktiivisena toimijana tuossa naapurissa on ollut suunnannäyttäjä. Me yrittäjät olemme työmme kanssa yksinäisiä, ja yrittäjäyhdistys tarjoaa yhteisön, jossa jakaa kokemuksia. Nykyisinkin verkosto ja sosiaalinen tuki on paikallisyhdistyksessä se kaikkein tärkein asia.

Pienellä maalaispaikkakunnalla yrittäjien keskinäistä kanssakäymistä leimaavat välittömyys ja asioiden hoitamisen helppous.

– Kaikki tuntevat täällä kaikki ja tietävät paljon muiden asioista, niistä muistakin kuin yrityspuolen asioista. Se on tuonut asioiden hoitamiseen helppoutta. Meillä on yhdistyksessä hyvä henki, olemme olleet sopuisia ja tykänneet tehdä yhdessä, Silver sanoo.

Noin 2300 asukkaan kunnassa on aktiivisia yrityksiä vajaat 200. Anne Silverin kolmivuotisen puheenjohtajakauden aikana kymmenen vuotta sitten jäsenmäärä nousi aktiivisen työn tuloksena noin 60:stä 80:een. Nyt jäseniä on 86.

– Meillä järjestäytymisprosentti on verrattain korkea ja jäsenpysyvyys hyvä. Uskon että isommalla paikkakunnalla ovi voi käydä molempiin suuntiin tiuhemmin.

Yhdistys järjestää jäsenilleen teatterireissuja, pikkujouluja ja jokakeväisen, suositun matkan Metsämäen raveihin. Kesäkuun ponnistus on Hyvää Vehmaalla -tapahtuma, jonka järjestävät eri tahot yhteistyössä tänä vuonna 11. kerran.

– Tapahtuma on sekoitus kesätoria, markkinoita ja messuja, jotka on yhdistetty sulassa sovussa. Mukana ovat Vehmaan Yrittäjien lisäksi ainakin MTK, kunta, seurakunta, MLL, kyläyhdistykset, urheiluseura, VPK ja Martat. Pienessä kunnassa olisi tyhmää jokaisen järjestää yksikseen.

Kunnan, MTK:n ja yrittäjien yhteistyön tulosta ovat olleet myös koululaisille suunnatut Elinkeinoelämä tutuksi -päivät, joita Vehmaalla on järjestetty useamman kerran Maaseudun Kehittämisyhdistys Ravakka ry:n tuella.

– Vuosikymmenten varrella suhtautuminen yrittämiseen on muuttunut, ja Vehmaalla on havaittavissa sama positiivinen vire kuin kaikkialla. Yrittäjät ovat tulleet esiin pimeistä kivenkoloista, ja nyt me kehtaamme mainostaa rohkeasti omaa yritystoimintaamme. Enää yrittäjyyttä ei pidetä rahanahneutena vaan ymmärretään, että on hyvä, kun paikkakunnalla on erilaisia yrittäjiä ja heitä kannattaa suosia. -sh

Yrittäjyyskasvatus. Vehmaan yrittäjät järjestivät MTK:n kanssa vuonna 2014 kunnan kaikille koululaisille suunnatun EKE-tapahtuman, jossa elinkeinoelämä tuli tutuksi.

Yhteistyö. Seutupalaverissa Taivassalossa vehmaalaiset yrittäjät tapasivat naapurikuntien yrittäjiä. Kuva: Kristiina Holmberg.

Saara Huovinen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa