Julkaistu 22.05.2018 0          

Finnet edistää valokuituverkkoa

Paikallisten tietoliikenneyhtiöiden muodostama Finnet-liitto ry on käynnistänyt kolmevuotisen Suomi tarvitsee kuitua -hankkeen. Tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta siitä, kuinka valokuituverkko vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen ja teknologian kehitykseen sekä ennen kaikkea varmistaa, että 5G tulee myös kasvukeskusten ulkopuolelle.

- Odotettu 5G tarvitsee valokuidun toimiakseen, sanoo Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen.

Langattoman tiedonsiirron seuraava suuri kehitysaskel on 5G, jota hyödyntävien laitteiden ja sovellusten määrä kasvaa jatkuvasti. Finnetin mukaan vain valokuitu voi tarjota riittävän nopean ja luotettavan runkoverkon, jonka 5G tarvitsee toimiakseen. Finnetin hanke kannustaa kasvukeskusten ulkopuolella sijaitsevia omakotitalouksia tutustumaan oman alueensa valokuitumahdollisuuksiin. Valokuidun lähes rajaton kapasiteetti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin, joten sillä toimivat myös tulevien älykotien tarvitsemat palvelut.

Hankkeen sivustolla suomitarvitseekuitua.fi julkaistaan ajankohtaista tietoa ja videopuheenvuoroja, joista ensimmäisissä Punkaharjulla toimiva matkailuyrittäjä Saimi Hoyer sekä eSport-pelaaja Jere Alanen antavat konkreettisia käytännön esimerkkejä siitä, millaisia etuja ja palveluita valokuitu ihmisille mahdollistaa. Viihdekäytön lisäksi esimerkiksi talotekniikka, etätyöt ja yhä enemmän myös terveydenhuolto edellyttävät nopeita tietoliikenneyhteyksiä. Sivuston kautta on helppo kartoittaa oman paikallisen alueen kuitutilanne ja näin pohtia, olisiko oma kotikin aika liittää valokuituverkkoon.

Vakka-Suomen Puhelin investoinut valokuituverkkoon miljoonia euroja

Hankkeessa mukana oleva Vakka-Suomen Puhelin on investoinut miljoonia euroja valokuituverkon rakentamiseen omalla toimialueellaan. Liittymätarjontaa on monipuolistettu ja yhtiö on tuonut markkinoille uusia nopeusluokkia erittäin kilpailukykyisin hinnoin. Viime vuoden lopulla yhtiö lanseerasi menestykkäästi yli viiden huoneiston taloyhtiöille soveltuvan valokuituratkaisun, joka tarjoaa tehokkaan perusyhteyden jokaiseen asuntoon yhtiövastikkeeseen sisältyvänä palveluna.

- Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toimme markkinoille viime vuonna myös omakotitaloihin saatavilla olevan 400 megabitin yhteyden, kertoo yhtiön paikallisliiketoiminnasta Vakka-Suomen alueella vastaava liiketoimintajohtaja Pasi Vyyryläinen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa