Julkaistu 22.05.2018 0          
LUKUVINKKI VSY 2018/05

Kiertotalous on miljardiluokan mahdollisuus

Biohajoavia kosmetiikkapakkauksia valmistava Sulapac on yksi Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listan yrityksistä.

Kiertotalous tarjoaa Suomelle miljardiluokan mahdollisuuksia, kun maailma etsii ilmastonmuutoksen paineessa uusia toiminta- ja liiketoimintamalleja päästäkseen irti luonnonvarojen ylikulutuksesta, mutta taatakseen hyvinvoinnille rahoituspohjan.

Suomi on ensimmäisten maiden joukossa siirtymässä aikakauteen, jossa yhteiskunnan hyvinvointi ei lisäänny tuottamalla liukuhihnoilta aina vain lisää ja lisää tavaroita. Vuoden 2016 syksyllä Suomi julkaisi maailman ensimmäisenä maana kiertotalouden kansallisen tiekartan.

Kiertotalous juurtuu yrityksiin

Uuden, tehokkaamman talouden mukainen liiketoiminta leviää suomalaisten yritysten keskuudessa: Sitran kokoamalla Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalla on nyt 97 yritystä sekä joukko perinteisen käsityöammatin taitajia.

Nyt kolmatta kertaa julkaistun listan yritykset osoittavat ratkaisuillaan, miten liiketoimintaa ja tulosta tehdään uudella, kiertotaloutta edistävällä tavalla jo nyt. Uusia yrityksiä ovat muun muassa voiteluöljyjä palveluna myyvä Fluid Intelligence, yrityksille koneiden ja laitteiden digitaalista jakamisalustaa tarjoava eRent, pakkauksiin muovien tilalle biohajoavia materiaaleja tarjoava Sulapac ja nyhtökauralla eläinproteiinille vaihtoehdon tuova Gold&Green Foods.

Kiertotalouden mukainen liiketoiminta ei aina edellytä uusia innovaatioita – listalle on nyt myös otettu mukaan yhtenä joukkona verhoiluyritykset, joita Suomessa on noin 400.

- Tuotteen käyttöiän pidentäminen on myös kiertotalouden ydintä. Jotta tämä toteutuu, tarvitaan ammattilaisia, jotka osaavat huoltaa ja korjata tuotteita, kiertotalouden projektijohtaja Kari Herlevi sanoo.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden toukokuun numerosta. Jutun löydät myös näköislehdestä klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

emmi.harju@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Promopaja Oy

Promopaja Oy

Mainos- ja liikelahjat, Mainoslahjoja, Mainosmakeisia, Mainostekstiilit, Tekstiilejä, Tekstiilipainatusta, Vaatesuunnittelu ja valmistus, Vaatteita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa