Julkaistu 24.05.2018 0          
LUKUVINKKI VSY 2018/05

Vesikaivoista lämpökaivoihin

Paraislainen Saariston Kaivonporaus aloitti toimintansa tekemällä porakaivoja saaristoon. Toimintaa on jalostettu koko ajan ja tänäpäivänä yrityksen suurin bisnes on maalämpö.

- Vesikaivojen tarve ei nouse eikä laske, joten olemme halunneet kehittää toimintaa useamman tukijalan varaan. Uusin aluevaltauksemme on kesämökkien, venevajojen ja laitureiden porapaalutukset, toimitusjohtaja Jimmy Kronberg kertoo.

- Jotta repertuaari ei olisi liian köykäinen, ostimme vuonna 2008 ruoppausyrityksen. Saariston kaivonporauksissa ja ruoppausta vaativissa töissä on selkeä synergiaetu, Kronberg hymyilee.

Saariston Kaivonporaus Oy sai alkunsa kun nykyisen omistajan Peter Kronbergin eno, paraislainen Bertel Fjäder vuonna 1970 hankki ensimmäisen porausvaununsa. Kysyntää riitti, kokemusta kertyi ja Fjäder kehitti itse saariston olosuhteisiin sopivan porausvaunun, joka on yrityksellä käytössä vielä 48 vuotta myöhemmin.

Vuonna 1990 Fjäder myi yrityksen Peter Kronbergille. Maalämpöinnostus alkoi samoihin aikoihin ja vuonna 1994 yritys toimitti ensimmäisen maalämpöpakettinsa.

- Myös minä tulin silloin mukaan kesäapulaisena. Vuonna 1994 aloitimme Thermian jälleenmyyjänä, mutta vasta 2000-luvun alussa alkoi varsinainen maalämpöbuumi. Siitä saakka maalämpö on noussut koko ajan.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden toukokuun numerosta. Jutun löydät myös näköislehdestä klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

emmi.harju@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa