Julkaistu 25.05.2018 0          
LUKUVINKKI VSY 2018/05

Muista myös aineeton omaisuus - Tarkka dokumentointi tekee yrityksen myynnistä yksinkertaisempaa

Edistysaskelia. Juristi Tatu Kulmalan mukaan yrittäjien tietoisuus aineettomien oikeuksien merkityksestä yrityksen arvolle on vähitellen lisääntynyt.

Oletko selvillä liiketoimintaasi liittyvästä aineettomasta omaisuudesta? Juristi Tatu Kulmalan mukaan moni yrittäjä havahtuu aineettoman omaisuuden suojaamisen vasta sitten, kun on ”tilanne päällä”: esimerkiksi työntekijä lähtee yrityksestä ja tekee bisnestä toisaalla yrityksen immateriaalioikeutta tai yrityssalaisuutta hyödyntäen.

- Alitajuisesti yrittäjä on ehkä mieltänyt, että yritystoimintaan liittyy aineettomia oikeuksia, mutta suojaamiseen esimerkiksi sopimuksin, tavaramerkein tai patentein ei tartuta kovin hanakasti.

Turkulaisessa asianajotoimistossa Lukander Ruohola HTO Oy:ssä työskentelevä Kulmala on tekemisissä yritysten aineettomien oikeuksien kanssa lähes päivittäin. Hänen työnsä painottuu teknologiayrityksiin.

Kulmalasta aineettomien oikeuksien merkitys korostuu palveluyhteiskunnan vahvistuessa. Palvelut perustuvat usein tekniseen innovaatioon ja tiettyyn asiakasryhmään. Palveluiden viidakosta pitää erottua hyvällä brändillä. Kaikki nämä on syytä suojata.

- Mitä teknisemmästä palvelusta on kysymys, sitä korostuneempi merkitys aineettomilla oikeuksilla yleensä on.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden toukokuun numerosta. Jutun löydät myös näköislehdestä klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

heidi.pelander@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Hus Lindman

Piispankatu 15, Turku

www.huli.fi

Laadukas lounas-, kokous- ja tilausravintola kulttuurihistoriallisessa miljöössä Aurajoen rannalla. Yritystilaisuudet ja perhejuhlat. Helposti muunneltavat tilat 172 asiakaalle lisäksi kesäterassi Aurajoki näkymin. Pienemmät tilaisuudet mahdollista järjestää Cafe Fikassa Piispankatu 14. Hyvät maksuttomat pysäköintitilat ravintolan vieressä. Ravintolan aukioloajat: 
Maanantai - perjantai lounas klo 11.00 - 15.00 muina aikoina tilauksesta.

Lue uusin näköislehtemme

10/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.10.2018


Seuraa meitä somessa