Julkaistu 25.05.2018 0          
LUKUVINKKI VSY 2018/05

Muista myös aineeton omaisuus - Tarkka dokumentointi tekee yrityksen myynnistä yksinkertaisempaa

Edistysaskelia. Juristi Tatu Kulmalan mukaan yrittäjien tietoisuus aineettomien oikeuksien merkityksestä yrityksen arvolle on vähitellen lisääntynyt.

Oletko selvillä liiketoimintaasi liittyvästä aineettomasta omaisuudesta? Juristi Tatu Kulmalan mukaan moni yrittäjä havahtuu aineettoman omaisuuden suojaamisen vasta sitten, kun on ”tilanne päällä”: esimerkiksi työntekijä lähtee yrityksestä ja tekee bisnestä toisaalla yrityksen immateriaalioikeutta tai yrityssalaisuutta hyödyntäen.

- Alitajuisesti yrittäjä on ehkä mieltänyt, että yritystoimintaan liittyy aineettomia oikeuksia, mutta suojaamiseen esimerkiksi sopimuksin, tavaramerkein tai patentein ei tartuta kovin hanakasti.

Turkulaisessa asianajotoimistossa Lukander Ruohola HTO Oy:ssä työskentelevä Kulmala on tekemisissä yritysten aineettomien oikeuksien kanssa lähes päivittäin. Hänen työnsä painottuu teknologiayrityksiin.

Kulmalasta aineettomien oikeuksien merkitys korostuu palveluyhteiskunnan vahvistuessa. Palvelut perustuvat usein tekniseen innovaatioon ja tiettyyn asiakasryhmään. Palveluiden viidakosta pitää erottua hyvällä brändillä. Kaikki nämä on syytä suojata.

- Mitä teknisemmästä palvelusta on kysymys, sitä korostuneempi merkitys aineettomilla oikeuksilla yleensä on.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden toukokuun numerosta. Jutun löydät myös näköislehdestä klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

heidi.pelander@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Jumissa Ay

Jumissa Ay

Elämysmatkailua, Maastoautosafari, Viihdepalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.06.2018


06-08-liite/2018Kesäliite
to 14.06.2018


Seuraa meitä somessa