Julkaistu 24.05.2018 0          

Tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa huomenna

Euroopan Unionin uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan jo 24.5.2016. Asetusta aletaan soveltaan huomenna perjantaina 25.5.2018.

Tietosuoja-asetus päivittää ja uudistaa periaatteita, joilla taataan oikeus henkilötietojen suojaan. Asetuksella vahvistetaan ihmisten oikeuksia ja EU:n sisämarkkinoita sekä sujuvoitetaan henkilötietojen kansainvälisiä siirtoja. Muutokset antavat ihmisille paremmat edellytykset kontrolloida omia henkilötietojaan ja helpottavat tiedonsaantia omien henkilötietojen käsittelystä. Tarkoituksena on varmistaa, että ihmisten henkilötiedot ovat suojassa riippumatta siitä, missä ne lähetetään, käsitellään tai säilytetään - myös EU:n ulkopuolella, kuten internetissä usein on asian laita.

Uudistusta on perusteltu yritysten kannalta sillä, että se selkeyttää ja yhdenmukaistaa sovellettavia sääntöjä sekä palauttaa kuluttajien luottamusta, jotta yritykset voivat hyötyä täysimääräisesti digitaalisen sisämarkkinan tarjoamista mahdollisuuksista.

Tieto on nykyisen digitaalisen talouden valuutta. Kaikkialla maailmassa kerätyistä, analysoiduista ja siirretyistä henkilötiedoista on tullut taloudellisesti erittäin tärkeä hyödyke. Lainsäätäjät luovat liiketoimintamahdollisuuksia nostamalla Euroopan jo ennestään korkeaa tietosuojan tasoa.

Jatkossa Euroopassa on yksi tietosuojan sääntökokonaisuus, joka korvaa kansallisten lakien tilkkutäkin. Yritykset toimivat 28 lain sijasta yhden lain mukaan. Tästä kertyy vuodessa komission arvion mukaan 2,3 miljardin euron säästöt.

Suomen Yrittäjät on laatinut Yrittäjän tietosuojaoppaan, joka auttaa yrittäjiä toimimaan uuden tietosuojalain mukaisesti. Opas löytyy osoitteesta

https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/yritystoiminnan-abc/yrittajan-tietosuojaopas-570864?gclid=EAIaIQobChMIvPuPgr6b2wIVBF8ZCh2yrwG3EAAYASAAEgLvW_D_BwE

Varsinais-Suomen Yrittäjä –lehden uutiskirjeen tietosuojaseloste löytyy täältä: https://www.y-lehti.fi/lehti/rekisteriseloste?lehti/rekisteriseloste

Jos haluat saada uutiskirjeen jatkossakin, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos haluat pois uutiskirjeen postituslistalta, voit tehdä sen uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa