Julkaistu 14.06.2018 0          
MIKROT MENESTYKSEEN

Yrittäjän tukiverkko tarjoaa luottamuksellista apua

Yrittäminen on innostumista, itsensä toteuttamista ja tyytyväisiä asiakkaita. Yrittäminen on myös riskinottoa, luottamusta omaan kykyyn ja osaamiseen selvitä yritystoiminnan haasteellisimmistakin tilanteista. Yllättävät toimintaympäristön tai oman elämäntilanteen muutokset voivat tuoda kasvua ja menestystä tai realisoida yritystoiminnan riskejä. Muutos sitoo aina henkisiä voimavaroja ja milloin tämä muuttuu kuormittavaksi, vaihtelee yksilöllisesti. Varsinais-Suomen Yrittäjien kunniapuheenjohtaja Markku Wuoti on kirjoittamassaan Yrittäjän kriisioppaassa (2012) kuvannut tämän hyvin: ”Ei ole olemassa mitään taloudellista mittaria sille, milloin stressi ja henkinen paine kasvavat yrittäjälle sietämättömäksi. Toinen hermostuu, kun ei pysty enää pitämään maksuaikoja eräpäivien mukaan, ja toinen vasta konkurssihakemuksen yhteydessä. ”

Kasvussa tai ahdingossa on tukea tarjolla

Usein yrittäjän tukiverkon tarve nousee esiin, kun yrityksessä eletään vaikeita aikoja. Yhtä lailla tukiverkkoa tarvitaan myös silloin, kun on kyse positiivisista asioista, kuten ripeän kasvun hallinnasta. Valitettavan usein yrittäjä ottaa asiat puheeksi liian myöhään, yrittäjän omien voimavarojen heikennyttyä. Yrittäjän ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin – esimerkiksi yrityskummit.fi tai suomi.fi/yritykselle ohjaavat eteenpäin. Varsinais-Suomessa tukea on saatavilla myös toukokuussa käynnistyneen Yrittäjän tukiverkko -palvelun kautta.

Yhteydenotot matalalla kynnyksellä

Varsinais-Suomen alueen Yrittäjän tukiverkko on matalan kynnyksen palvelu, johon yrittäjä voi ottaa yhteyttä soittamalla numeroon 02 275 7112 tai nettilomakkeella https://www.yrittajat.fi/vsy/tukiverkko. Maksuttomaan palveluun voi olla yhteydessä kuka tahansa mikro- tai pienyrittäjä, joka kaipaa nopeaa, luottamuksellista keskusteluapua yrityksen vaikeuksissa ja haasteissa. Puheluihin vastaa arkena klo 09-16 Varsinais-Suomen Yrittäjien toimiston henkilökunta, joka välittää puhelun verkoston tukihenkilölle. Tukihenkilö käy yrittäjän kanssa tilannetta läpi luottamuksellisesti keskustellen ja auttaa yrittäjää ratkaisujen etsimisessä. Vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia ja liike-elämän asiantuntijoita Varsinais-Suomen Yrityskummeista. Viikonloppuisin, pyhäpäivinä ja kello 16-09 välisenä aikana puhelut ohjautuvat päivystävälle tukihenkilölle.

Tukiverkostossa mukana paikallisia toimijoita

Yrittäjän tukiverkko -palveluun on toiminnan alkaessa pyydetty mukaan pankkeja, työterveyshuoltoja, työeläkevakuuttajia, julkisia yrityspalveluita, velkaneuvojia, tilitoimistoja, perintäyhtiöitä ja kriisipalveluita Varsinais-Suomen alueelta. Verkostoa täydennetään jatkuvasti, jotta verkostosta saadaan yrittäjää ja yritystä pulmatilanteissa mahdollisimman hyvin palveleva kokonaisuus.

Tukiverkoston toiminta on osa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamaa Mikrot menestykseen -hanketta, jossa verkoston toimintaa pilotoidaan 3.5.-31.8.2018. Tarvetta tukiverkon jatkuvuudelle arvioidaan pilottijakson perusteella. Lisätietoja Mikrot menestykseen -hankkeesta: http://www.ttl.fi/mikrotmenestykseen.

Susanna Visuri, Miira Heiniö, Elisa Valtanen
Työterveyslaitos

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa