Julkaistu 14.06.2018 0          
NUORTEN YRITTÄJIEN KOLUMNI

Toimintakenttänä koko maailma, rajoina oma uskallus

Kuva: Arsi Koivula Photography

Elämme kautta, joka on kenties historiamme parasta aikaa olla yrittäjä. Toimintakenttämme on kokonainen maailma ja tietoa pystytään siirtämään käytännössä mihin tahansa, milloin tahansa. Kykenemme matkustamaan lyhyessä ajassa pallon puoliskolta toiselle ja kommunikoimaan sellaisten ihmisten kanssa, joiden kieltä emme ymmärrä, tai ole ikinä edes kuulleet. Halutessamme voimme elää arkea, jossa päivän ruoka tuodaan lämpimänä kotiovelle täsmälleen valitsemaamme kellonlyömään ja kotimme pysyy puhtaana ilman että edes ajattelemme asiaa. Lisätäkseni vielä pisteen iin päälle, haluan mainita, että olemme luoneet itsellemme mahdollisuuksia oppia uusia taitoja kuluttamatta koulunpenkkiä tai viettämättä useita tunteja opettajahahmojen seurassa.

Yritykseni Schmidt Communications Oy työllistää nuoria media- ja mainosalan osaajia. Olemme työyhteisössämme onnistuneet kehittämään toimintatapoja, jotka mahdollistavat paikkariippumattomuuden ja työn tekemisen oikeastaan mistä päin maailmaa tahansa. Tätä kohti on koko yrityksen kolmivuotisen historian aikana systemaattisesti kuljettu. Tunnen jopa ylpeyttä siitä, että kykenen tiimini kanssa suoriutumaan päivittäisistä tehtävistä ja tuotantoprosesseista olemalla fyysisesti eri paikassa, kuin esimerkiksi samaa projektia työstävä koodinikkari tai graafinen suunnittelija.

Muutama kuukausi sitten meinasin tipahtaa tuolilta, kun asiakkaamme yhteisessä etäpalaverissa kysyi, emmekö tule yrityksen sisällä keskenämme toimeen. Perusteluksi kysyjä mainitsi nimenomaan sen, etteivät yrityksemme tekijät vietä kaikkia työpäiviään samassa tilassa. En ole vieläkään varma, oliko asiakas oikeasti huolissaan tavastamme tehdä työtä vai oliko heitto vain kevyt keino murtaa jää ennen tiukkaa asiaa sisältävää neuvottelua. Niin tai näin, huomasin hämmästyväni siitä, että jonkun mielestä paikkariippumattomuus – siis asia jota kohti olen yritykseni kanssa määrätietoisesti edennyt – saattaisi kieliä huonosta työilmapiiristä tai jännitteistä yhteisön sisällä.

Viime joulukuussa vietin kaksi viikkoa Dubaissa. Oli muutama hetki, jolloin istuin Airbnb-asunnon parvekkeella läppäri sylissäni hoitamassa yhteyden toisessa päässä olevan työntekijän kanssa meneillään olevaa projektia. Tehtävä vietiin maaliin samalla tavalla kuin missä tahansa tilanteessa – kyseisessä hetkessä välillämme vain sattui olemaan kuusituhatta kilometriä. En voi sanoin kuvailla, kuinka hyvältä tuntui huomata, että yhteistyö toimi juuri niin kuin olin työnantajaksi ryhtyessäni toivonutkin.

Tekniikka ja käytettävissämme olevat työkalut tarjoavat uskomattoman hyvät eväät onnistumiselle. Olisi lähes hölmöä olla hyödyntämättä juuri niitä mahdollisuuksia, joita olemme historiamme aikana toisillemme luoneet. Yrittäjyys on muotoutunut yhdeksi keinoksi rakentaa ja kehittää tilaa, jossa voimme tehdä juuri sellaista työtä, joka tuntuu hyvältä. Uskon, että vain oma mielikuvituksemme ja uskalluksemme toteuttaa tai kokeilla, muodostavat rajat omalle kehityksellemme.

Melina Schmidt
yrittäjä, Schmidt Communications Oy, Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnan puheenjohtaja

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa