Julkaistu 14.06.2018 0          
NUORTEN YRITTÄJIEN KOLUMNI

Toimintakenttänä koko maailma, rajoina oma uskallus

Kuva: Arsi Koivula Photography

Elämme kautta, joka on kenties historiamme parasta aikaa olla yrittäjä. Toimintakenttämme on kokonainen maailma ja tietoa pystytään siirtämään käytännössä mihin tahansa, milloin tahansa. Kykenemme matkustamaan lyhyessä ajassa pallon puoliskolta toiselle ja kommunikoimaan sellaisten ihmisten kanssa, joiden kieltä emme ymmärrä, tai ole ikinä edes kuulleet. Halutessamme voimme elää arkea, jossa päivän ruoka tuodaan lämpimänä kotiovelle täsmälleen valitsemaamme kellonlyömään ja kotimme pysyy puhtaana ilman että edes ajattelemme asiaa. Lisätäkseni vielä pisteen iin päälle, haluan mainita, että olemme luoneet itsellemme mahdollisuuksia oppia uusia taitoja kuluttamatta koulunpenkkiä tai viettämättä useita tunteja opettajahahmojen seurassa.

Yritykseni Schmidt Communications Oy työllistää nuoria media- ja mainosalan osaajia. Olemme työyhteisössämme onnistuneet kehittämään toimintatapoja, jotka mahdollistavat paikkariippumattomuuden ja työn tekemisen oikeastaan mistä päin maailmaa tahansa. Tätä kohti on koko yrityksen kolmivuotisen historian aikana systemaattisesti kuljettu. Tunnen jopa ylpeyttä siitä, että kykenen tiimini kanssa suoriutumaan päivittäisistä tehtävistä ja tuotantoprosesseista olemalla fyysisesti eri paikassa, kuin esimerkiksi samaa projektia työstävä koodinikkari tai graafinen suunnittelija.

Muutama kuukausi sitten meinasin tipahtaa tuolilta, kun asiakkaamme yhteisessä etäpalaverissa kysyi, emmekö tule yrityksen sisällä keskenämme toimeen. Perusteluksi kysyjä mainitsi nimenomaan sen, etteivät yrityksemme tekijät vietä kaikkia työpäiviään samassa tilassa. En ole vieläkään varma, oliko asiakas oikeasti huolissaan tavastamme tehdä työtä vai oliko heitto vain kevyt keino murtaa jää ennen tiukkaa asiaa sisältävää neuvottelua. Niin tai näin, huomasin hämmästyväni siitä, että jonkun mielestä paikkariippumattomuus – siis asia jota kohti olen yritykseni kanssa määrätietoisesti edennyt – saattaisi kieliä huonosta työilmapiiristä tai jännitteistä yhteisön sisällä.

Viime joulukuussa vietin kaksi viikkoa Dubaissa. Oli muutama hetki, jolloin istuin Airbnb-asunnon parvekkeella läppäri sylissäni hoitamassa yhteyden toisessa päässä olevan työntekijän kanssa meneillään olevaa projektia. Tehtävä vietiin maaliin samalla tavalla kuin missä tahansa tilanteessa – kyseisessä hetkessä välillämme vain sattui olemaan kuusituhatta kilometriä. En voi sanoin kuvailla, kuinka hyvältä tuntui huomata, että yhteistyö toimi juuri niin kuin olin työnantajaksi ryhtyessäni toivonutkin.

Tekniikka ja käytettävissämme olevat työkalut tarjoavat uskomattoman hyvät eväät onnistumiselle. Olisi lähes hölmöä olla hyödyntämättä juuri niitä mahdollisuuksia, joita olemme historiamme aikana toisillemme luoneet. Yrittäjyys on muotoutunut yhdeksi keinoksi rakentaa ja kehittää tilaa, jossa voimme tehdä juuri sellaista työtä, joka tuntuu hyvältä. Uskon, että vain oma mielikuvituksemme ja uskalluksemme toteuttaa tai kokeilla, muodostavat rajat omalle kehityksellemme.

Melina Schmidt
yrittäjä, Schmidt Communications Oy, Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnan puheenjohtaja

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa