Julkaistu 04.07.2018 1          

Kauppakeskuksissa uusia liikkeitä ja remontteja

Kauppakeskukset ovat yhä enemmän myös olohuoneita. Myllyssä on satsattu erityisesti lapsiperheiden palveluihin ja sinne on avattu myös seurakunnan monitoimipiste.

Kauppakeskusten kesä alkoi rytinällä ja etuajassa, kun lämpöaalto vyöryi Suomen ylle. Miten isojen kauppakeskusten vuosi on muuten mennyt ? Kyselykierros kertoo, että ainakin alennusmyynneillä on vielä paikkansa.

1. Miten kulunut vuosi on sujunut?

2. Mitä uutta?

3. Onko kesän alennusmyynneillä vielä merkitystä?

4. Onko teillä tyhjiä liiketiloja?

Plaza, Salo

Kauppakeskusjohtaja Anni Rasilainen

1. Kevät on ollut tapahtumantäyteinen ja meillä on käynyt paljon mielenkiintoisia vieraita ja esiintyjiä. Myös lapsille on ollut paljon ohjelmaa. Plazassa avattiin keväällä uutena toimijana Click Shoe lopettaneen Tigerin tilalle. Viime kesänä tehtiin iso remontti, minkä seurauksena voimme nyt palvella asiakkaita entistä paremmin. S-market on uusittu ja syksyllä avattiin urheilukauppa Stadium ja Kookenkä.

2. Syksyä suunnitellaan jo vauhdilla ja tulossa on paljon mielenkiintoista. Kesällä Salo on aivan ihana kaupunki. Viime vuonna Suomen parhaaksi valitun torin kanssa Plaza on hyvä kokonaisuus. Iltatorien yhteydessä meillä on Torstaitori-ohjelmaa, tämän kesän uutuutena mm. torstaibingo. Tänä vuonna Plazan kohdalle on tullut myös kaivattu PapaGallo-jäätelökioski.

3. Kun asiakkailla on lomalla aikaa kierrellä aleostoksilla, uskon, että ale pitää vielä pintansa. Kyllä monet oikein odottavat alea.

4. Vuokrausasteemme on reilu 90 prosenttia, mikä valtakunnallisesti on karvan verran parempi luku kuin muualla Suomessa vastaavissa kaupungeissa. Liiketiloista ollaan kiinnostuneita ja neuvotteluja käydään uusien vuokralaisten saamiseksi.

Mylly, Raisio

Toimitusjohtaja Kati Kivimäki

1. Paljon on tapahtunut ja asiakasmäärät ovat kevään aikana olleet ennätyslukemissa. Isoin asia on Länsipäädyn ravintolamaailman uudistus. Ravintolakonsepteja on uudistettu ja kaksi uutta ravintolaa avattu. Länsipäätyyn on avattu kokonaan uusi asiakaskierto seiniä purkamalla.

2. Meille on avattu 11 uutta liikettä: Designkolmio, Manterol Casa, Hushol, Hehku, Flormar, Bunny and Bear, Green Whale, Voglia ja Woobs Design. Kesäkuussa avataan Kukkakauppa Flör sekä Muumin Shop. Olemme myös tehneet erityissatsauksia lapsiperheisiin mm. uudella leikkipaikalla, ilmaisilla keskiviikko-muskareilla ja panostamalla perhehuoneisiin. Keväällä meillä avautui lisäksi Raision seurakunnan monitoimipiste. Uudistunut Mylly on saanut sekä asiakkailta että yrittäjiltä erittäin hyvää palautetta.

2. Kesän alennusmyynnit ovat vakiintuneet markkinassa ja saavat kyllä liikkeelle paljon asiakkaita.

3. Lähes kaikki liiketilat ovat tällä hetkellä täynnä. Kysyntää olisi enemmän kuin meillä on tarjota liiketiloja.

Skanssi

Kauppakeskuspäällikkö Maarit Hurme

1. Kuuluu erittäin hyvää, alkuvuosi on ollut vilkas ja meille on avattu monta uutta liikettä.

2. Tänä vuonna on jo avattu Pannukakkutalo, Luckiefun´s Restaurant, Splizzeria, Hehku ja Opa Muurikka. Lisäksi Skanssiin avautui Suomen ensimmäinen kaikille avoin Pelitila, jossa pääsee testaamaan 27 tietokoneen ja neljän Play Stationin kanssa uutuuspelejä ohjatusti ja ilmaiseksi joka päivä. Kesäkuussa avataan vielä kaksi uutta liikettä.

3. Alennusmyynneillä on toki vielä merkitystä. Sesongeittain alennusmyynnit jaksottavat edelleen vahvasti vuotta. Alennusmyyntien aikana valmistellaan jo seuraavaa kautta ja mallistojen nopealla kierrolla ajetaan myös uusia kausia samalla sisään, eli alennustuotteiden lisäksi asiakkaille tarttuu usein mukaan myös jo uuden sesongin normaalihintaisia tuotteita.

4. Vahvasti näyttää siltä, että loputkin hetkellisesti tyhjänä olleet liiketilat täyttyvät vielä tämän vuoden aikana.

Hansakortteli

Kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen

1. Alkuvuoden kaupankäynti on ollut odotusten mukaista.

2. Hansakorttelissa tehdään uudistuksia myös kesäaikana. Kultatalossa valmistuvat uudet tilat NewYorkker -ketjun muotiliikkeelle joka avataan heinäkuussa. Lisäksi aloitetaan liiketilamuutoksia elektroniikan bränditoimijalle sekä kahvilatoimijoille. Kesän ja syksyn aikana isoja uudistuksia tehdään Hansatorin ympäristössä, missä uudistetaan ja parannetaan muun muassa portaikkoja sekä hissiyhteyksiä ja valaistusta. Muutoksien myötä myös opastus paranee ja Hansatorilla on helpompaa liikkua. Hansakortteli on uudistusten aikana koko ajan avoinna ja liikkeemme palvelevat normaalisti.

3. Alennusmyynnit ovat tärkeä osa kesän ja vuodenvaihteen kaupankäyntiä. Kuluttajat ovat niistä kiinnostuneita ja tekevät hyviä hankintoja. Isojen alennusmyyntien aloitusajankohdaksi on viime vuosina muodostunut noin viikko ennen juhannusta.

4.Vapaiden liiketilojen määrässä ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia. Muutostöiden ja uudistumisen aikana tarvitsemme myös joitain väistötiloja omille liikkeillemme. Toki keskustelemme aina mielellämme uusien toimijoiden kanssa Hansan tarjoamista vaihtoehdoista.


Kommentit

Manterol 06.07.2018 klo 19:07

Myllyssä on tosiaan ollut kuhinaa. Ihmiset innostuvat uusista liikkeistä ja kaikki liikkeet kiittelevät positiivista pöhinää. Upea alkuvuosi myös kauppakeskuksen markkinoinnilla, kun onnistuneita tapahtumia on ollut laidasta laitaan.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa