Julkaistu 12.07.2018 0          
VSY 2018 KESÄLEHTI JUTTUVINKKI

Helppohoitoinen mökkipiha luonnonmukaisilla kasveilla

Helppohoitoinen luontopiha. Jos kyseessä on uusi kohde, kannattaa säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäistä luontoa, Kirsti Palmu neuvoo.

Mökille sopii helppohoitoinen luonnonpuutarha. Mökkipuutarhuri pääsee helpoimmalla, jos suunnittelee pihan luonnon ehdoilla.

- Helppohoitoisin mökkipiha on luonnonmukainen. Jos kyseessä on uusi kohde, kannattaa säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäistä luontoa. Mitä enemmän myllätään, sitä enemmän haitalliset rikkakasvit saavat tilaa. Esimerkiksi mäntykangasmetsä on hyvin helppohoitoista, maisemasuunnitteluyrittäjä Kirsti Palmu neuvoo.

Kirsti Palmun Keidas-Suunnittelu suunnittelee erityyppisiä viheralueita julkiselle sektorille sekä pihoja yksityisille ja taloyhtiöille. Kaarinalainen Palmu tunnustautuu monessa asiassa luontopihan kannattajaksi.

Kesämökkien työleirit alkavat olla historiaa. Mökkeilijöiden uusi sukupolvi lähtee mökille rentoutumaan, ei stressaamaan pihan kanssa.

- Kannattaa suosia melko luonnonvaraisia, suomalaiseen luontoon hyvin istuvia kasveja. Luonnonmukaisesti valitut kasvit hoitavat yleensä itse itsensä, Palmu kertoo.

LUE LISÄÄ NÄKÖISLEHDESTÄ!


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Wanhan Paronin Kellari

Yliopistonkatu 37, Turku

www.wanhanparoninkellari.fi

Wanhan Paronin Kellarista löydät sopivan kabinetin kokouksiin. Kokouksia voi pitää pienissä tai isommissakin ryhmissä (max. 30 hloö).

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa