Julkaistu 10.07.2018 0          

Rannikkoreitti on avattu polkupyörille

Rannikkoreitti yhdistää Raaseporin, Hangon, Kemiönsaarten ja Salon kauneimmat maisemat ja mielenkiintoisimmat kohteet yhden reitin varrella ja on näiden neljän kunnan ja yritysten yhteistyön tulos.

Pyöräilyreitti on 150 – 200 km pitkä riippuen minkä osuuden siitä valitsee ja laivamatkat Hangon ja Kasnäsin välillä ovat noin 50 km. Reitin varrella pyöräilijä tutustuu viehättäviin saaristokyliin, nauttii merestä ja upeista maisemista ja herkuttelee paikallisella ruualla.

Luontokokemukset kruunaa kolme kansallispuistoa: Tammisaaren saariston kansallispuisto, Teijon kansallispuisto ja Saaristomeren kansallispuisto sekä paljon muita helposti lähestyttäviä luontoalueita kuten Hangon Tullinniemen luontopolku mannersuomen eteläisimpään pisteeseen. Matkan varrella pyöräilijä voi tutustua vanhoihin puutalokaupunkeihin Tammisaaressa ja Hangossa sekä Taalintehtaan, Teijon, Kirjakkalan ja Mathildedalin historiallisiin ruukkikyliin.

Reitti on merkitty ruskeilla Rannikkoreitti-kylteillä koko matkalta vasta- ja myötäpäivään, jotta pyöräilijät löytävät helposti perille. Suurin osa reitistä on asfaltoituja pienempiä teitä ja muutama lyhyt osuus kulkee hiekkateitä pitkin, joille kuitenkin löytyy vaihtoehto asfaltilla.

Hangosta Kasnäsiin pääsee polkupyörineen yhteysaluksella suoraan satamasta satamaan. Vaihtoehtoisesti voi hypätä toiseen yhteysalukseen ja käydä pohjoismaiden korkeimmassa majakkarakennuksessa, eli Bengtskärissä sekä Rosalan viikinkikylässä. Laivayhteydet molempiin suuntiin toimivat kesäkuusta elokuuhun.

Verkkosivulta rannikkoreitti.fi löytyy pyöräilyreitti kokonaisuudessaan sekä yhteysaluksien aikataulut.

Outdoors Finlandin projektipäällikkö Pirjo Räsänen pyöräili reitillä ja kommentoi:

- Rannikkoreitillä on kaikki ainekset unohtumattomaan pyörämatkaan, löytyy kivoja pysähdyspaikkoja, monipuolinen tarjonta saaristolaiskulttuuria, saariston tunnelmaa, viljapeltojen tuoksua ja rikasta historiaa ruukkikylineen ja puutalokaupunkeineen. Unohtamatta rikasta ruokatarjontaa ja omien panimoiden tarjontaa.

Pyöräreitin varrella on 15 Carfield-polkupyörävuokraamon toimipistettä, joista voi vuokrata pyörän parista tunnista moneksi päiväksi. Voit halutessasi vuokrata retkipyörän sekä varusteet yhdestä pisteestä ja palauttaa pyörän seuraavaan pisteeseen. Vuokrattavana on erilaisia pyöriä aikuisille ja lapsille, sähköpyöriä sekä pyöräilyyn tarvittavia varusteita.

Matkan voi hyvin aloittaa hyppäämällä junaan Tammisaareen, Hankoon tai Saloon. Näihin kohteisiin pääsee myös bussilla, kuten myös Kemiönsaarelle. Innokkaimmat pyöräilijät voivat aloittaa reissun jo pääkaupunkiseudulta, josta on 90 km Tammisaareen, tai vaihtoehtoisesti Turusta, josta matkaa kertyy 53 km reitin toiseen alkupisteeseen, eli Saloon.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Gatorade Center

Artukaistentie 8, Turku

www.gatoradecenter.fi

Muunneltavat tilat antavat lähes rajattomat vaihtoehdot pienistä kokouksista tuhansien suurtapahtumiin. Tilojen lisäksi voimme tarjota vieraillenne erilaisia oheisohjelmia ja runsaat pysäköintitilat.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa