Julkaistu 16.07.2018 0          

Suomen uhkarohkein yrittäjä on Tomi Mäkipelto

Suomen uhkarohkein yrittäjä Tomi Mäkipelto LeaseGreenistä ja SYT:n kassanjohtaja Merja Jokinen SuomiAreenassa.

Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa järjesti kesäkuussa kilpailun, jossa etsittiin Suomen uhkarohkeinta yrittäjää tai yrittäjätiimiä. Kilpailun keulakuvana toimi viime vuonna Suomen uhkarohkeimmaksi yrittäjäksi valittu Jutta Gustafsberg. Kilpailuun tuli 135 ehdotusta.

SYT:n kassanjohtaja Merja Jokisen mukaan kilpailun tarkoituksena oli löytää yrittäjiä tai yrittäjätiimejä, jotka ovat innovatiivisella ja uhkarohkealla toiminnallaan toteuttaneet omaa yritysideaansa, ulkopuolisten mielipiteistä piittaamatta.

-Kilpailuun tuli lukuisia hyvin perusteltuja ehdotuksia. Tänä vuonna valinta oli erittäin vaikea. Suomen uhkarohkeimpana yrittäjänä halusimme tänä vuonna palkita yrittäjän, joka toimii kestävän kehityksen alalla. Valitsimme, lukuisten ehdotusten joukosta, uhkarohkeimmaksi yrittäjäksi toimitusjohtaja KTT, DI, Tomi Mäkipellon, jonka osa-omistama yritys LeaseGreen on lyhyessä ajassa mullistanut Suomen energia-alan markkinoita, kertoi Merja Jokinen.

Jokisen mukaan Mäkipelto otti viisi vuotta sitten ison riskin ja siirtyi pörssiyhtiön johtotehtävistä yrittäjäksi todella kilpaillulle energia-alalle. LeaseGreen parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta ja myy projektin suunnittelun, toteutuksen ja rahoituksen kiinteistöjen omistajille kuukausimaksullisena palveluna. Investointien rahoitusta varten yritys on kehittänyt energiatehokkuuspalvelun, jonka ansiosta asiakkaan ei tarvitse sitoa investointeihin omia pääomiaan. Säästöt nousevat yleensä suuremmiksi kuin palvelun kuukausimaksut, jolloin energiatehokkuus rahoittaa itse itsensä.

Ennusteiden mukaan Suomen energiankulutus tulee kasvamaan 34 % vuoteen 2035 mennessä. Energiantehokkuus ja energian säätö tulee olemaan tulevaisuuden avainsanoja. Energiatehokkuuden kehittämisen keskeisenä tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen kustannustehokas vähentäminen. Ilmastonmuutoksen hillinnän lisäksi energiaa on tärkeää säästää myös muista syistä, sanoi Jokinen.

Tomi Mäkipelto oli erittäin otettu, kun hänet valittiin Suomen uhkarohkeimmaksi yrittäjäksi. Hänen mukaansa palkinto kuuluu kaikille Suomalaisille yrittäjille, koska jokainen yrittäjä on rohkea. Oma yritys on ollut hänellä haaveena ihan pikkupojasta lähtien.

- Yrityksen perustaminen on ollut minulla haaveena ihan pienestä asti. Kun viisi vuotta sitten perustimme Juho Rönnin kanssa LeaseGreenin, tiesimme, että meillä pitää olla luotettava tekninen tausta, jotta pystymme pitämään lupauksemme. Tiesimme myös, että osaamme toteuttaa hankkeita, mutta tulosten osoittaminen oli se iso juttu. Aivan kuten tänäänkin. Aina kun laskemme ja mallinnamme mahdolliselle asiakkaalle energiansäästömahdollisuuksia, meidän pitää olla -varmoja, että voimme saavuttaa ne tulokset.

Mäkipellon mukaan esimerkiksi kerrostalossa asuville energiasäästöt voivat tuoda merkittäviä säästöjä yhtiövastikkeissa.

-Jos asunto-osakeyhtiöissä tehdään fiksuja energiatehokkuuden parantamishankkeita, jokainen asukas saa käytännössä tehdä kahden vuoden välein ilmaisen Kanarian matkan, sillä rahalla mikä säästyy vastikkeissa. Se on huomattava summa, mikä pistetään harakoille, koska kiinteistöjen järjestelmät eivät toimi niin hyvin kuin niiden pitäisi toimia. Arviomme mukaan taloyhtiöiden säästöpotentiaali on 3-4 miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä, sanoi Mäkipelto.

SYT jakoi Suomen Uhkarohkeimman yrittäjän palkinnon nyt kolmatta kertaa. SYT antoi tänä vuonna myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat The Other Danish Guy -tuotemerkin takana oleva Lähde & Co Oy:n Tommi Lähde sekä Levi Wellness Club Oy:n Laura Peippo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

KT Selin Oy

KT Selin Oy

Konsultointipalveluja, Koulutuspalveluja, Liikkeenjohdon konsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa