Julkaistu 07.08.2018 0          

Turun Taiteiden yönä ohjelmaa museodiscosta kirjalöytöihin

Taiteilijattaret – oodeja näkymättömille naisille on yhteisötaiteellinen nykytanssiteos nähdään Apteekkimuseossa Taiteiden yönä. Kuva: TMK

Taiteiden yönä torstaina 16.8.2018 Wäinö Aaltosen museossa on opastettuja kierroksia Simo Heleniuksen sekä Kiiski & Sutelan näyttelyihin illan huipentuessa museodiscoon. Apteekkimuseossa on nykytanssia, ja Hansassa konsertoi TFO:n muusikoista koostuva jousikvartetti. Pääkirjastossa voi tehdä kirjalöytöjä ja nauttia jazzista. Kaupunginteatterissa on avoimet ovet. Vanhan Suurtorin galleriat ja Taidelainaamo ovat avoinna klo 22 asti.

Tanssivaa installaatiota ja 70-luvun poptaidetta

Taiteilijattaret Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa klo 15–18. Taiteilijattaret – oodeja näkymättömille naisille on yhteisötaiteellinen nykytanssiteos, joka on saanut inspiraationsa 1900-luvulla vaikuttaneista naistaiteilijoista. Taiteen ammattilaiset tutkivat yhdessä eri-ikäisten tanssitaiteen harrastajien kanssa unohdettujen itsenäisyyden ajan naistaiteilijoiden elämänhistorioita ja heidän taidettaan pääosin tanssitaiteen kautta, myös luova kirjoittaminen sekä suhde musiikkiin ja esitystilaan ovat tärkeässä osassa.

Wäinö Aaltosen museossa Taiteiden yötä vietetään Simo Heleniuksen 70-luvun poptaiteen inspiroimana kukkakuoseissa ja popmusiikin pyörteissä klo 23 asti. Tarjolla on opastettuja kierroksia Simo Heleniuksen sekä Hertta Kiisken ja Jenna Sutelan näyttelyihin, yhteisötaideteoksen luomista, värikäs pinssipaja ja kiertävä polaroid-photobooth. Ilta huipentuu museodiscoon DJ Proffan tahdittamana. Halukkaat voivat pukeutua teeman mukaisesti.

Vanhan Suurtorin galleriat ja Taidelainaamo avoinna klo 22 asti

Vanhalla Suurtorilla voi tutustua gallerianäyttelyihin ja katsastaa Taidelainaamon tarjonnan.

Galleria Harmaa / Emilia Ukkonen Nedin tarina: Yksikanavainen videoteos perustuu todellisiin tapahtumiin. Teoksessaan Ukkonen haluaa tavoittaa elämän tragikoomisuuden ja tallentaa tarinat, jotka unohtuvat tai jäävät muuten huomaamatta.

Raatihuoneen galleria / Lotta Hänninen Camouflage: Näyttelyssä on esillä kaksi lattialle sijoitettua, maalatuista levyistä koostuvaa teosta sekä kaksi leimasimella ja musteella toteutettua seinämaalausta. Teokset käsittelevät naamioitumista, suojaväriä sekä lähes näkymättömäksi muuttuneita itsestäänselvyyksiä.

Brinkkalan galleria / Haaksirikkojen tiedotuskeskus: Näyttely avaa historiallisen fiktion ja nykypäivän todellisuuden ristiriitaista suhdetta erilaisten näkökulmien ja kanssakäymisten kautta.

Pääkirjastossa musiikkia, luentoja ja poistokirjamarkkinat

Perinteiset poistokirjamarkkinat valtaavat Kirjastopihan jo iltapäivällä. Kirjastopihalla voi Taiteiden yönä poiketa myös biisisanoittamoon. Illalla lastenosasto Saagassa Täti Moonika ja pingviiniorkesteri laulattavat lapsia. Studiossa Päivi Lipponen kertoo teoksestaan Ihmisyyden vuoksi. Kirjaston ilta huipentuu Jusu & friends -jazzbändin jammailuun.

Klassista Hansassa

Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuva jousikvartetti esiintyy kahdessa konsertissa Hansatorilla osana Hansakorttelin Taiteiden yön ohjelmaa. Konsertit ovat klo 17.30 ja 19.30.

Konserttimestari Juha-Pekka Vikmanin suunnittelemissa konserteissa on tarjolla hieno kattaus kevyttä klassista ja tuttuja sävelmiä.

Jousikvartetissa esiintyvät Juha-Pekka Vikman & Katariina Taipale, viulu, Ramona Wolin-Takala, alttoviulu, Eija Huhtala-Krapu, sello.

Turun Kaupunginteatterin avoimet ovet

Kaupunginteatterin ovet ovat avoinna 16.8. klo 17–21. Ohjelmassa on mm. Varissuo-musikaalin avoimet harjoitukset (liput jaossa Lippiksellä 13.8. klo 12), pieni kirppis sekä juttua syksyn sykähdyttävimmästä draamasta Ihmiset, paikat ja esineet. Lämpiön ja Lippiksen kahvilat sekä ravintola Kivi ovat avoinna. Luvassa on myös lipputarjouksia alkusyksyn esityksiin.

Perheiden Taiteiden yössä lastenmusiikkia, kuvataidetta ja toimintapisteitä

Yhdettätoista kertaa järjestettävää Perheiden Taiteiden yötä vietetään Vartiovuorella klo 17–20 Taiteiden Ihmemaa -teeman parissa. Maksuton lapsiperheiden piknik-tapahtuma tarjoaa taide- ja kulttuurielämyksiä eläinteatterista kepparirataan, loruttelusta taiteiluun. Tapahtumassa on esillä Lasten liikunnan ihmemaan välineitä sekä Nuokkaribiilin sumopainivarusteet.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Studio Brahe

Studio Brahe

Valokuvaus, Valokuvauspalveluja, Valokuvausstudio

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa