Julkaistu 08.08.2018 0          

Kokkikoulussa rakennetaan hyvää työilmapiiriä

Yritykset tukevat hyvän työilmapiirin rakentumista yhä enemmän järjestämällä tyky-toimintaa työpaikan ulkopuolella . Myös vuonna 2015 perustetun Herkkukasarin keittiömestari Pasi Jämä on huomannut muutoksen: yritykset järjestävät tyky-toimintaa, jossa tehdään yhdessä eikä vain istuta passiivisesti.

– Ero on selvä. Vielä pari–kolme vuotta sitten yritykset järjestivät istuvia illallisia työntekijöilleen virkistykseksi, mutta nykyisin yritykset haluavat tarjota toiminnallisia tyky-päiviä. Meillä suosituimpia ohjelmia ovat kokkikoulut, joihin yhdistetään usein myös viininmaistajaiset. Työkaverinsa oppii tuntemaan paremmin, kun tehdään työarjesta poikkeavia hommia yhdessä.

Kokkikoulussa työporukka pääsee tositoimiin: menu koko seurueelle valmistuu omin voimin ammattilaisen avustuksella. Kokkikoulussa asiakkaat pääsevätkin itse kokemaan televisio-ohjelmista tutun ravintolakeittiön intensiivisen tunnelman.

– Meidän kokkikoulussa harjoitellaan ammattimaista ravintolatyöskentelyä eikä siinä lepsuilemaan ehdi. Kalat fileroidaaan ja paistetaan, lisukkeet tehdään valmiiksi ja annokset nostetaan esille yhtä aikaa. Se vaatii tiimitaitoja, kommunikointia ja suunnittelua, Pasi Jämä tarkentaa.

Osallistujat saavat myös nauttia työnsä tuloksista: aina välillä istutaan rauhassa syömään ja maistelemaan ruoille sovitettuja viinejä.

– Kyllä sen näkee, että työporukka nauttii. Itse ohjaan seuruetta välillä tiukallakin otteella, jotta ilta pysyy kasassa. Toisaalta osallistujat pääsevät aina myös ratkomaan ongelmia itse. Hyvin yleinen pulma on esimerkiksi annosten kokoaminen. Ei niistä automaattisesti hyvännäköisiä tule, pitää tuntea sommittelun perusteet ja rohjeta käyttämään luovuuttaan, Jämä nauraa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa