Julkaistu 09.08.2018 2          

Varsinais-Suomen Keskustan piirihallitus vastustaa jätekuljetusten monopolisointia

Keskustan Varsinais-Suomen piirihallituksen mukaan asukkailla on edelleen oltava mahdollisuus valita mieleisensä kuljetusyritys. Paikalliset yritykset palvelevat asukkaita joustavasti ja tarpeen mukaisesti.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta tekee syksyn aikana päätöksen sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämisestä. Päätös koskee tuhansia kiinteistöjä 17 eri kunnan alueella. Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta toimii osana Turun kaupungin organisaatiota seudullisena jätehuoltoviranomaisena. Organisaatioon kuuluvat Turun lisäksi Auran, Kaarinan, Kemiönsaaren, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon ja Sauvon kunnat.

Nämä asukkaat eivät jatkossa saisi käyttää tuttua, itse valitsemaansa yrittäjää, vaan kaikkien tulee tilata tyhjennykset samasta paikasta. Jäteyhtiön järjestämä kilpailutus ei automaattisesti takaa edullisempia hintoja. Esimerkiksi Tampereella keskitetty jätekuljetus ei ole laskenut asiakkaiden jätelaskuja. Kilpailutus myös suosii suuria kuljetusyrityksiä ja olisi haitallinen monille, erityisesti pienille paikallisille yrityksille. Julkisen hankintakilpailun seurauksena kuljetusyritykset vähenevät ja kilpailu keskittyy. Varsinais-Suomen Keskustan piirihallitus kysyy kannanotossaan, miksi hyvin toimivaa järjestelyä pitäisi muuttaa.


Kommentit

TarkanMarkanMies 10.08.2018 klo 10:08

Eihän tuossa ole kyse monopolisoinnista vaan keskitetystä kilpailuttamisesta, joka yksittäisellä kotitaloudella jää helposti tekemättä. Kunta voi ihan hyvin ottaa paikallistalouden ja paikalliset yrittäjät huomioon. Minä ainakin haluan, että kunta kilpailuttaa puolestani nuo sakokaivon tyhjentäjät. Säästöjä syntyy ja kuluttajat hyötyvät.


TarkanSilmänMies 13.08.2018 klo 00:08

Selvästikään ei TarkanMarkanMies ymmärtänyt - tai halunut ymmärtää - lukemaansa. Ettei vain olisi TarkanMarkanMies saamassa henkilökohtaista hyötyä esimerkiksi lsjh:n jäsenenä tai suurenpuoleisen jätteenkiljetusyrityksen osakkaana.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Jumissa Ay

Jumissa Ay

Elämysmatkailua, Maastoautosafari, Viihdepalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa