Julkaistu 13.08.2018 0          
Tavoitteena käynnistää markkinavuoropuheluja yritysten ja kuntien välillä

Kuntakiinteistöjen energiatietoja tuotu avoimeksi dataksi

Kunnat omistavat suuren määrän kiinteistöjä, joiden energiaratkaisuissa on runsaasti parannettavaa. Kuudesta varsinaissuomalaisesta kunnasta on alkuvuoden aikana kerätty kiinteistökohtaista dataa ja tiedot on viety Lounais-Suomen dataportaalin yleisesti saataville.

Mukana on tietoja jo 126 kuntakiinteistöstä Kemiönsaaren, Liedon, Loimaan, Salon, Someron ja Uudenkaupungin alueelta. Rakennusten perustietojen lisäksi tietoa on koottu muun muassa kulutuksista, lämmityksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta.

Avoimen datarajapinnan kautta avautuu myös yrityksille kuntien kiinteistöihin liittyvä liiketoimintapotentiaali. Työ on osa Valonian koordinoimaa ELLE-hanketta (Energiaan liittyvän liiketoiminnan edistäminen Varsinais-Suomessa), jonka tarkoituksena on edistää kuntien innovatiivisia energiaratkaisuja markkinavuoropuhelun keinoin. Avoimen datan myötä avautuu mahdollisuus tarkastella yritysten tuotteita ja palveluita kiinteistöjen ja kuntien tarpeiden lähtökohdista.

Markkinavuoropuheluita alustavia tilaisuuksia aiotaan pitää syksyn mittaan kolme kappaletta. Teemat on valittu hankkeessa kuntien kiinteistöihin tehtyjen energiakatselmointien perusteella ja ne ovat Lämpö palveluna, Ilmanvaihto ja lämmöntalteenotto sekä Valaistus ja valaistuksenohjaus.

Näistä teemoista kiinnostuneita yrityksiä kannustetaan nyt osallistumaan mukaan luomaan pohjaa varsinaissuomalaisittain uudenlaiselle kuntahankintaosaamiselle. Yrityksen teemoihin liittyvästä tarjonnasta tai avoimen datan perusteella löytyneistä soveltuvista kehityskohteista voi ilmoittaa hankkeen vetäjälle joko sähköpostitse tero.viander@valonia.fi tai puhelimitse 0405212729.

ELLE-hanketta rahoittaa EU:n aluekehitysrahasto ja hankeaika jatkuu helmikuun 2020 loppuun saakka.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa