Julkaistu 14.08.2018 0          

Tietokeskus osti Pirkanmaalta IT-palvelutalot Tamicon ja Suomen IT-Infran

IT-palveluita tarjoava Tietokeskus on ostanut pirkanmaalaiset IT-alan palveluita tarjoavat yritykset Tamicon ja Suomen IT-Infran. Kaupan myötä Tietokeskukselle siirtyy yli 50 asiantuntijaa, ja Tietokeskus vahvistaa strategian mukaista kasvuaan kohti yhä monipuolisempaa IT-palveluiden toimittajaa. Pirkanmaalla Tietokeskuksen tavoitteena on olla suurin pk-yrityksille IT-palveluita tarjoava yritys ja kasvaa voimakkaasti myös uusien rekrytointien avulla.

IT-tukea, konesali- ja pilvipalveluita tarjoava Tietokeskus on ostanut kaksi tamperelaista IT-alan toimijaa: Tamicon ja Suomen IT-Infran, joiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 7,1 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yritysostojen myötä Tietokeskus työllistää Pirkanmaalla yli 70 asiantuntijaa. Kaupan myötä Tietokeskus pystyy myös tarjoamaan jatkossa valtakunnallisesti kaikille asiakkailleen tietosuoja- ja tietoliikenneratkaisuihin liittyviä palveluita. Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäisen mukaan yrityskaupat vahvistavat yrityksen kasvustrategiaa.

- Pirkanmaalla tavoitteenamme on kasvaa pk-yritysten johtavaksi IT-palveluiden toimittajaksi. Aiomme kasvattaa työntekijöidemme määrää alueella ensi vuoden loppuun mennessä yli sataan asiantuntijaan, Lipiäinen sanoo.

Tietokeskus pyrkii jatkuvasti kehittämään palvelutarjontaansa vastatakseen asiakkaiden muuttuviin IT-palveluiden tarpeisiin.

- Yhä useampi organisaatio keskittyy ydinosaamiseensa ja ostaa palveluita. Näen tietotekniikan roolin pk-yrityksissä kasvavan etenkin työn tuottavuuden kehittymisen kannalta. Kyse ei ole vain uusien ratkaisuiden hankkimisesta, vaan yhä enemmän siitä, että työntekoa tehostavista välineistä, kuten pilvipalveluista ja muista uusista tavoista tehdä tietotyötä, otetaan organisaation kannalta paras mahdollinen hyöty irti, sanoo Lipiäinen.

Lipiäisen mukaan myös tietoturvan merkitys korostuu pk-yritysten arjessa.

- Uusi GDPR-asetus on saanut yritykset kehittämään esimerkiksi tietosuojaan ja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä prosessejaan, Lipiäinen kertoo.

Yritysostojen myötä IT-tuki-, konesali- ja pilvipalveluita tarjoavan Tietokeskuksen henkilöstön määrä kasvaa lähes 300 asiantuntijaan yhdessätoista kaupungissa Suomessa.

Tietokeskuksen liikevaihto oli vuonna 2017 74 miljoonaa euroa ja käyttökateprosentti 10.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Servikal Oy

Servikal Oy

Mittalaitteiden kalibrointi ja huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa