Julkaistu 30.08.2018 0          

Yrittäjät ovat keskivertoa tyytyväisempiä elämäänsä - Yrittäjän päivää vietetään 21. kerran

Suomessa on noin 300 000 yrittäjää ja heitä juhlistetaan monin tavoin Yrittäjän päivänä 5.9. eri puolilla maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa. Yrittäjän päivää vietetään tänä vuonna jo 21. kerran, ja sen tavoitteena on kertoa yrittäjyyden merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä saada nuoret innostumaan yrittäjyydestä.

- Yrittäjien arvostus on selvästi noussut Suomessa viime vuosien aikana. Erityisen upeaa minusta on myös se, että monet nuoret innostuvat yrittäjyydestä jo koulussa. Toivottavasti tämä kehitys jatkuu, Yrittäjän päivä -säätiön puheenjohtaja yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki iloitsee.

Yrittäjät uskovat tulevaisuuteen

Monet viimeaikaiset akateemiset tutkimukset niin Suomesta kuin maailmalta ovat osoittaneet, että yrittäjät ovat tyytyväisempiä omaan elämäänsä kuin muu väestö keskimäärin. Yrittäjät suhtautuvat myös tulevaisuuteen yleensä keskivertoa myönteisemmin ja toiveikkaammin.

- Tutkimustulosten valossa voidaan myös sanoa, että elämäntyytyväisyys, yrittäjätyö ja menestys ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa, sanoo Aalto-yliopiston professori Arto Lindblom ja jatkaa:

- Yrittäjien myönteinen asenne omaa elämäänsä kohtaan ja yrittäjien luottamus tulevaisuuteen ovat eräänlainen perusta, jonka varaan yrittäjätyö ja yrittäjien menestys rakentuvat.

Lindblom on tutkinut suomalaisten tyytyväisyyttä omaan elämäänsä yhdessä tutkijatohtori Taru Lindblomin kanssa (Lindblom & Lindblom 2015).

Yrittäjän päivän pääjuhlaa isännöi K-kauppiasliitto

K-kauppiasliitto vastaa tänä vuonna Yrittäjän päivän pääjuhlan järjestelyistä.

”Yrittäjäelämää – näkökulmia yrittämisen inhimilliseen puoleen” -teemalla vietettävä juhla järjestetään keskiviikkona 5.9. Bio Rexissä Lasipalatsissa Helsingin keskustassa. Lavalle nousevat yrittäjät kertovat mm. sukupolvenvaihdoksesta, yrittäjyyden ja pienten lasten vanhemmuuden yhdistämisestä ja siitä, millaista on tehdä töitä yrittäjäpariskuntana, kun ollaan yhdessä töissä ja kotona 24/7. Valtiovallan tervehdyksen juhlaan tuo pääministeri Juha Sipilä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa