Julkaistu 30.08.2018 0          

Yrittäjät ovat keskivertoa tyytyväisempiä elämäänsä - Yrittäjän päivää vietetään 21. kerran

Suomessa on noin 300 000 yrittäjää ja heitä juhlistetaan monin tavoin Yrittäjän päivänä 5.9. eri puolilla maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa. Yrittäjän päivää vietetään tänä vuonna jo 21. kerran, ja sen tavoitteena on kertoa yrittäjyyden merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä saada nuoret innostumaan yrittäjyydestä.

- Yrittäjien arvostus on selvästi noussut Suomessa viime vuosien aikana. Erityisen upeaa minusta on myös se, että monet nuoret innostuvat yrittäjyydestä jo koulussa. Toivottavasti tämä kehitys jatkuu, Yrittäjän päivä -säätiön puheenjohtaja yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki iloitsee.

Yrittäjät uskovat tulevaisuuteen

Monet viimeaikaiset akateemiset tutkimukset niin Suomesta kuin maailmalta ovat osoittaneet, että yrittäjät ovat tyytyväisempiä omaan elämäänsä kuin muu väestö keskimäärin. Yrittäjät suhtautuvat myös tulevaisuuteen yleensä keskivertoa myönteisemmin ja toiveikkaammin.

- Tutkimustulosten valossa voidaan myös sanoa, että elämäntyytyväisyys, yrittäjätyö ja menestys ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa, sanoo Aalto-yliopiston professori Arto Lindblom ja jatkaa:

- Yrittäjien myönteinen asenne omaa elämäänsä kohtaan ja yrittäjien luottamus tulevaisuuteen ovat eräänlainen perusta, jonka varaan yrittäjätyö ja yrittäjien menestys rakentuvat.

Lindblom on tutkinut suomalaisten tyytyväisyyttä omaan elämäänsä yhdessä tutkijatohtori Taru Lindblomin kanssa (Lindblom & Lindblom 2015).

Yrittäjän päivän pääjuhlaa isännöi K-kauppiasliitto

K-kauppiasliitto vastaa tänä vuonna Yrittäjän päivän pääjuhlan järjestelyistä.

”Yrittäjäelämää – näkökulmia yrittämisen inhimilliseen puoleen” -teemalla vietettävä juhla järjestetään keskiviikkona 5.9. Bio Rexissä Lasipalatsissa Helsingin keskustassa. Lavalle nousevat yrittäjät kertovat mm. sukupolvenvaihdoksesta, yrittäjyyden ja pienten lasten vanhemmuuden yhdistämisestä ja siitä, millaista on tehdä töitä yrittäjäpariskuntana, kun ollaan yhdessä töissä ja kotona 24/7. Valtiovallan tervehdyksen juhlaan tuo pääministeri Juha Sipilä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Ensiapukoulutus, Ensiaputarvikkeita, Ensihoidon koulutus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa