Julkaistu 20.09.2018 0          
LUKUVINKKI

Sijoittamista kokemuksesta ammentaen

Palkitsevaa. Matias Mäenpää ja Anssi Kiviranta pyörittävät Leapia päivätöidensä ohessa. Heistä toiminta antaa enemmän kuin ottaa energiaa, ja siksi siihen haluaa käyttää vapaa-aikaansa.

Enkelisijoittamisessa on kysymys muustakin kuin tuotonodotuksesta. Tämä käy ilmi turkulaisten sijoitusyhtiöiden Leapin ja Aboa Advestin nokkamiehiä haastatellessa. Heitä motivoi ennen kaikkea halu tukea lupaavia bisnesalkuja ja auttaa aloittavia yrityksiä välttämään sudenkuopat, joihin on itse langennut.

Leap on tänä kesänä perustettu sijoitusyhtiö, jonka luotsien Matias Mäenpään ja Anssi Kivirannan visiona on olla lähempänä yrittäjää kuin sijoittajat yleensä. Aboa Advest puolestaan tavoittelee sijoituksillaan ekologista ja sosiaalista vaikuttavuutta. Timo Ketosen perheen nuorempi polvi on ottanut yrityksessä aiempaa enemmän vastuuta.

Sijoitustoimintaa yrittäjyyden palosta

Alkuvaiheen yritykset, joissa ajatellaan uudella tavalla ja halutaan muuttaa markkinoita. Sellaisia etsii kesäkuussa perustettu turkulainen enkelisijoitusyhtiö Leap.

Sen takana ovat Visma PPG:n toimitusjohtaja Matias Mäenpää ja Bo LKV:n yrittäjä Anssi Kiviranta. He toimivat enkelisijoittajina tahoillaan ja huomasivat toisiaan sparratessaan jakavansa yhteisen arvomaailman. He päättivät, että sijoituskohteita on helpompi löytää yhteisvoimin.

- Molemmilla yrittäjyys ja uuden luominen ovat tosi syvällä. Olemme molemmat pärjänneet sillä, että kun kykenee auttamaan ihmisiä lähellä, sitä kautta itsekin pääsee eteenpäin, Mäenpää sanoo.

- Yhteinen brändi auttaa myös siinä, että start uppien on ehkä helpompi löytää meidät, Kiviranta lisää.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden syyskuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/09/mobile/index.html#p=18

heidi.pelander@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 07.02.2019


Seuraa meitä somessa