Julkaistu 04.09.2018 0          

Kalaa, äyriäisiä ja cocktaileja – ravintola Bassi avautui jokirannassa

Perjantaina avautunut ravintola Bassi toi merenherkut Turun jokirantaan.

Turun ravintolamaailman uusin tulokas, ravintola Bassi avasi ovensa perjantaina. Bassi on kala- ja äyriäispainotteinen ravintola, jonka tähtiannos on äyriäisvati. Kalaravintolan perustaminen Turun Aurajokirantaan on ollut Santtu Kiilin haave aina.

- Tosi usein on saanut kuulla, että Turussa ei ole kalaravintolaa. Yksi syy on varmasti se, että kalaravintolan pyörittäminen ei ole helppoa, sanoo Bassin toiminnasta vastaavan Manu Events -yrityksen toimitusjohtajana työskentelevä Kiili.

Bassi on saanut turkulaisilta innostuneen vastaanoton, ja ennakkoon tehtyjen pöytävarausten määrä on ylittänyt kaikki odotukset. Syyskuun viikonloput on jo täyteen varattu ja lokakuullekin on tullut mukavasti varauksia.

- Tämän ravintolan avaaminen on monen asian lopputulos. Tähän on päästy tekemällä paljon oikeita päätöksiä, ja kulkemalla määrätietoisesti oikeaan suuntaan. Tämä on vaatinut monien ihmisten työpanoksen ja todella paljon osaamista.

Manu Eventsin toinen osakas, ravintolatoimenjohtaja Kimmo Nurmi kertoo, että Bassissa käytettävien raaka-aineiden eteen on tehty paljon työtä.

- Valmiita kanavia ei ollut, joten kävimme neuvotteluja monien eri tahojen kanssa. Päädyimme lopulta käyttämään useita eri tuottajia, ja myös luomaan uusia kanavia, joilla saamme tuoreita äyriäisiä ja kaloja Turkuun, kertoo Nurmi.

Fundiningia aamupäivästä myöhään yöhön

Bassin konseptina on Kiilin ja Nurmen mukaan fundining: tasokasta ruokaa tasokkaassa ympäristössä rennolla ja ystävällisellä palvelulla. Ravintolaan on haettu inspiraatiota muun muassa Tukholman Stureplanilta.

- Haluamme rohkaista ihmisiä jakamaan annoksia ja kokeilemaan uusia makuja. Bassissa ei katsota pahalla, vaikka joku närppii toisen lautaselta. Se on suorastaan suositeltavaa, nauraa Nurmi.

Ravintola sijaitsee täydellisesti remontoidun Bassin talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Tiat on remontoitu yhteistyössä Museokeskuksen kanssa vanhaa kunnioittaen, mutta moderneilla mausteilla.

- Olemme halunneet tehdä Bassista paikan, jonne voi tulla viihtymään ja hakemaan vähän luksusta arjen keskelle, Kiili sanoo.

Ravintola Bassi on avoinna kuutena päivänä viikossa, maanantaista lauantaihin. Arkisin tarjolla on lounasta kello 10.30-14. Illalla Bassissa on tarjolla monipuolinen menu. Bassin keittiö ottaa tilauksia vastaan aina klo 22.30 asti. Perjantaisin ja lauantaisin ravintolasalin valot himmenevät kello 22, ja samalla musiikin volyymi nousee. Bassin kolmoskerroksesta löytyy Club Bassi, jossa on oma baari, tanssilattia ja vaihtuvat huippu-dj:t. Club Bassi on avoinna perjantaisin ja lauantaisin kello 04 asti. Kolmoskerroksesta löytyy myös kattoterassi.

Ravintola sijaitsee täydellisesti remontoidun Bassin talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Tilat on remontoitu yhteistyössä Museokeskuksen kanssa vanhaa kunnioittaen, mutta moderneilla mausteilla.

Iltaa voi syömisen jälkeen jatkaa yläkerran Club Bassissa, Santtu Kiili ja Kimmo Nurmi kertovat.

Bassin omat cocktailit on nimetty Turun katukuvaan vaikuttaneiden arkkitehtien mukaan. Oman juomansa ovat siis saaneet niin Turun ruutuasemakaavan ja Suomen vanhimman teatterin, Åbo Svenska Teaternin julkisivun suunnitellut Carl Ludwig Engel kuin Turun vuosinaan kansainvälisen läpimurron tehnyt Alvar Aaltokin unohtamatta Erik Bryggmania, Lars Sonckia ja Frithiof Strandellia.

Bassin nimikkococktailissa on ripaus mansikkaa, hyppysellinen karpaloa, aavistus akvaviittia ja paljon rakkautta. Juoma tarjoillaan pienestä lasipullosta.

Bassissa ei katsota pahalla, vaikka joku närppii toisen lautaselta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Trans Aarnio Oy

Trans Aarnio Oy

Autokuljetuksia, Kuljetusliikkeitä, Maanrakennusala, Paalutustöitä, Rakentaminen

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa