Julkaistu 11.09.2018 0          

Turun päivä kutsuu kaupunkilaiset kunniavieraiksi

Vuoden turkulaisin tapahtuma Turun päivä järjestetään jälleen syyskuun 3. sunnuntaina 16.9. Ilmaiset museot, kaupungintalon avoimet ovet, erilaiset tapahtumat ja päivän päättävä ilotulitus houkuttelevat liikkeelle niin turkulaisia kuin Turun ystäviäkin.

Turun päivään otetaan varaslähtö jo aattona ja juhlatunnelmaa voi nostattaa esimerkiksi Turun filharmonisen orkesterin Sinfonia palloiluhallille -konsertissa. Maksuton konsertti saa sekä urheilufanit että musiikinystävät tekemään aaltoja, kun luvassa on urheilutapahtumista tuttuja teemoja Händelista Abbaan.

Metsämäen raviradalla jännitystä tarjoilevat PM-ravit. Pohjoismaiden Mestaruus kylmäverisille ratkaistaan lauantaina ja sunnuntaina katsojille tarjotaan Turun Päivän kunniaksi ilmaisravit. Molempina päivinä ohjelmassa on ravien lisäksi mukavaa puuhaa lapsille.

Sunnuntaina kaikkiin kaupungin museoihin sekä Aboa Vetukseen, Sibelius-museoon ja Ett Hem -museoon on vapaa pääsy. Lisäksi Turun taidemuseo ja Forum Marinum tarjoavat alennuksia lipunhinnoistaan.

Kaupungintalolla on ensiesittelyssä ratapiha-alueen elämyskeskuksen arkkitehtikilpailun ehdotukset. Lisäksi toimintaansa esittelevät moninaiset Turun kaupungin hankkeet. Myös 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Viro on paikalla edustettuna.

Mikaelinpuistossa pääsee seuraamaan ohjaajien ja koirien yhteispeliä Agility-kilpailussa. Tapahtuma antaa esimakua Turussa vuonna 2019 järjestettävistä lajin MM-kilpailuista. Kävelykadulla ratkotaan kepparimestaruus ja samalla voi tutustua eri järjestöjen ja valtuustopuolueiden toimintaan. Kauppakeskus Hansa viettää puolestaan 30-vuotispäiviään Synttärimanian merkeissä. Kauppatorin laidalla päivystävään infokonttiin voi piipahtaa kyselemään tietoa torin uudistuksesta ja osallistua arvontaan. Vanhalla suurtorilla Mahdollisuuksien tori tarjoilee globaalia tunnelmaa, musiikkia ja tanssiesityksistä sekä lapsille suunnattua ohjelmaa. Keskuspaloasemalla palomiehet ja ensihoitajat esittelevät kalustoa.

Jätevedenpuhdistamon 50-vuotisjuhlia vietetään Turun päivänä yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Vesilaitosmuseolla Halisissa on avoimet ovet ja Hansakadun puhdistamolla pääsee luolakierrokselle Jokke Jokijunalla.

Juhlan kunniaksi Kirjastosilta on sunnuntaina valaistu Turun kaupungin käyttämällä turkoosilla värillä. Turun päivän juhlallisuudet huipentuvat perinteeksi muodostuneeseen ilotulitukseen Samppalinnanmäeltä klo 21.

Turun päivää on vietetty vuodesta 1961 asti. Tapahtumaa järjesti aluksi Turkuseura ja perinnettä on jatkettu Turun kaupungin toimesta. Turkuseura on yhä vahvasti mukana Turun päivässä ja järjestää muun muassa Turun Flikan ja Pojan valintaäänestyksen.

Turun kaupungin lisäksi päivän ohjelman järjestelyistä vastaavat paikalliset yhdistykset, yritykset ja seurat.

Tapahtumapäivän ohjelma löytyy osoitteesta: turku.fi/turunpaiva

Otteita Turun päivän ohjelmasta 15.-16.9.2018:

Sinfonia Palloiluhallille -konsertti 15.9. klo 17, Kupittaan palloiluhalli, vapaa pääsy.

PM-ravit 15.-16.9. Metsämäen ravirata. Lauantaina ravataan PM-mestaruus, sunnuntaina vapaa sisäänpääsy.

Avoimet ovet kaupungintalolla 16.9. klo 12-15. Esillä ratapihan elämyskeskuksen arkkitehtikilpailun ehdotukset ja esittelyssä 6Aika-hankkeita, Hiilineutraali Turku 2029 ja Viro 100 -ohjelmaa.

Vapaa sisäänpääsy 16.9. museoihin: Wäinö Aaltosen museo, Turun linna, Apteekkimuseo ja Qwenselintalo, Kuralan kylämäki, Käsityöläismuseo, Turun Lasarettimuseo, Turun Terveydenhuoltomuseo, Ett Hem -museo, Aboa Vetus & Ars Nova, Sibelius-museo, Vesilaitosmuseo, Palomuseo ja Paavo Nurmen kotimuseo.

Lisäksi alennuksia lippujen hinnoista tarjoavat Turun taidemuseo ja Forum Marinum.

Jätevedenpuhdistamon 50-vuotisjuhla 16.9. Hansakatu 7:n puhdistamolla avoimet ovet ja luolakierroksia Jokke Jokijunalla. Vesilaitosmuseolla Halistenkoskella avoimet ovet.

Agility MM2019 Preshow 16.9. Mannerheiminpuistossa agilitynäytöksiä klo 12 ja 14, lisäksi haastekisa klo 13.

Mahdollisuuksien tori Vanhalla Suurtorilla 16.9. klo 13-17. Perinteisessä toritapahtumassa nähdään musiikkiesityksiä, paneelikeskusteluja ja yhdistysten esittelyä. Turun Flikka ja Poika julkistetaan klo 13.

Katso laajempi tapahtumalistaus: http://www.turku.fi/turunpaiva


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Ensiapukoulutus, Ensiaputarvikkeita, Ensihoidon koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa