Julkaistu 18.09.2018 0          

EKP julkisti uusien 100 ja 200 euron setelien ulkoasun

Euroopan keskuspankki julkisti eilen uudet 100 ja 200 euron setelit. Ne otetaan käyttöön 28.5.2019. Uusien setelien myötä koko toinen eurosetelisarja (ns. Europa-sarja) on valmis, sillä sarjan muut setelit – 5, 10, 20 ja 50 € – ovat jo käytössä.

Uusissa 100 ja 200 euron seteleissä on aivan uudenlaisia turvatekijöitä. Nekin on helppo tarkastaa jo aiemmista seteleistä tutulla tunnustele–katso–kallistele-menetelmällä.

Hopeanhohtoisen nauhan yläosassa on uutena tekijänä satelliittihologrammi, jossa pienet euron tunnukset kiertävät numeroa. Ne näkyvät selvemmin, kun valo kohdistuu niihin suoraan. Nauhassa näkyvät myös Europa-neidon kasvot, hallitseva arkkitehtoninen kuva-aihe ja suurikokoinen euron tunnus. Lisäksi muista toisen sarjan seteleistä tuttua hohtavanvihreää numeroa on uudistettu: 100 ja 200 euron seteleissä numeron sisällä näkyy myös euron tunnuksia.

Uudet 100 ja 200 euron setelit ovat myös aiempaa kapeampia. Ne ovat saman levyisiä kuin 50 euron seteli, joten niitä on helpompi käsitellä laitteilla ja ne mahtuvat myös paremmin lompakkoon. Näin setelit myös kuluvat vähemmän ja kestävät käytössä kauemmin. Setelien pituus ei kuitenkaan ole muuttunut, eli setelit ovat sitä pidempiä mitä suurempia ne ovat arvoltaan.

Euroseteleissä on paitsi paljain silmin erottuvia myös laitteilla tunnistettavia turvatekijöitä. Uusissa 100 ja 200 euron seteleissä näitä turvatekijöitä on uudistettu ja lisätty, mikä nopeuttaa setelien käsittelyä ja niiden aitouden tarkastamista. EKP:n johtokunnan jäsen Yves Mersch totesikin uusien 100 ja 200 euron setelien julkistamistilaisuudessa, että niiden käyttöönoton jälkeen koko eurosetelivalikoima tarjoaa vahvan suojan väärentämistä vastaan. Näin eurosetelit ovat aiempaakin turvallisempia, ja samalla niiden käsittely ja aitouden tarkastaminen helpottuu.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa