Julkaistu 19.09.2018 0          

Brang uudistaa perintäalaa alustatalouteen pohjautuvalla verkkopalvelulla

Brangin liiketoimintajohtaja Arto Kallio ja toimitusjohtaja Mona Haataja uskovat skaalautuvaan alustaan.

Sofokus on toimittanyt turkulaiselle laskutus- ja perintätoimisto Brang Oy:lle avoimiin rajapintoihin perustuvan, järjestelmäriippumattoman verkkopalvelun. Palvelu nykyaikaistaa kulutusasiakkaan laskutus- ja perintäasiointia, tuo perinteiset isoille yrityksille tarjottavat laskutuspalvelut myös pk-yritysten saataville sekä mahdollistaa Brang Oy:n liiketoiminnan skaalaamisen tulevaisuudessa. Laskutus-, maksuvalvonta- ja perintäpalvelutoimiala pyörii erilaisten alustojen päällä. Brangin tavoitteena oli rakentaa järjestelmäriippumaton palvelu, joka tehostaisi asiakaspalvelupainotteista liiketoimintaa ja mahdollistaisi sen skaalaamisen tulevaisuudessa.

- Meillä oli hyvin tiedossa erilaisten IT-järjestelmien merkittävä rooli, mutta kuitenkin se tuli meille vähän yllätyksenä. Olemme myös myöhemmin ymmärtäneet, että on turha tuskailla itse asioiden kanssa, kun siihen löytyy osaavaa porukkaa, kertoo Brangin toimitusjohtaja Mona Haataja.

Sofokus Oy ja Brang Oy:n suurin yhteinen toteutus oli kuluttajille tarkoitettu Luotsi-verkkopalvelu. Palvelun keskiössä käytetään Brangin olemassa olevaa järjestelmää, jonka tietoja näytetään Luotsiin rajapinnan kautta. Käyttäjä tunnistautuu palveluun verkkopankkitunnuksillaan. Verkkosovellus on päätelaiteriippumaton ja auki kellon ympäri. Kaikki asiakaspalvelun manuaalisesti tekemät toiminnot ovat tarjolla suoraan kuluttajalle ilman yhteydenottoa. Perintään liittyviä maksusuunnittelupuheluita ei enää tarvitse soittaa työpaikalta keskellä päivää, vaan ne voi hoitaa itselle sopivana ajankohtana esimerkiksi illalla kotoa. Palvelua ei ole vielä markkinoitu perintäkirjettä lukuun ottamatta, mutta järjestelmä on muutamassa viikossa palvellut jo lähes tuhatta yksittäistä asiakastapausta.

Palvelussa kaikki asiakaspalvelun manuaalisesti tekemät toiminnot ovat tarjolla suoraan kuluttajalle ilman yhteydenottoa. Asiakas voi myös tarkastella omaa historiaansa kätevästi palvelun kautta. Asiakas voi muokata palvelussa itselleen sopivan maksusuunnitelman, siirtää eräpäivää ja maksaa eriä tai laskuja suoraan. Samaa rajapintaa hyödyntäen voi rakentaa tulevaisuudessa ketterästi muitakin rajapintoja, esimerkiksi asiakaspalvelulle tai yritysasiakkaille.

- Asetamme kaikelle tekemisellemme kunnianhimoisen tavoitteen: tuottaa merkittävää ja mitattavaa lisäarvoa. Olemme saaneet mahdollisuuden kehittää liiketoimintamallia digitaalisten ratkaisujen avulla ja se on vaatinut melkoista uskon loikkaa Brangilta. Liiketoimintahyötyjen ulosmittaaminen on kärsivällisen ihmisen hommaa, kuvailee Teemu Malinen Sofokukselta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökonsultointia, Henkilöstökoulutusta, Koulutuspalveluja, Valmennukset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

M Kitchen & Cafe

Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

http://mbakery.fi/mkitchencafe/

M Kitchen & Cafe on ainutlaatuinen ravintola, kahvila, kokous- ja juhlatila sekä viikonlopun the brunssipaikka Turun jokirannassa museo Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa. Ravintolamme sijaitsee turkulaisen museon Aboa Vetus & Ars Novan aulatilassa, jossa moderni ilmeemme yhdistyy historialliseen rakennukseen ja vanhan Turun raunioihin. Ravintolatilaamme kuuluu lisäksi kesäaikana käytettävissä oleva sisäpihan terassialue, jollaista toista et kaupungista löydä. Ravintolamme tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14 ja olemme auki joka päivä klo 11-19. Viikonloppuisin löydät meiltä erittäin suositut brunssimme klo 11-15 lauantaina ja sunnuntaina. Ravintolatilassamme on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia aukioloaikojen ulkopuolella. Aamutilaisuudet ennen klo 11 ovat suosittuja ja ravintolamme on myös suosittu paikka varata iltakäyttöön esimerkiksi karonkajuhlaan tai häätilaisuutta varten. Ravintolatilan lisäksi saman katon alta löytyy myös kaksi kokoustilaa, Factory ja Biljardisali, joissa pystyt toteuttamaan erilaiset kokoukset, perhejuhlat ja -tilaisuudet sekä konferenssit aamusta iltaan. Biljardisali on intiimi tila maksimissaan 22 henkilölle ja Factory on puolestaan monitoimitila noin 40 henkilölle, jossa on järjestetty kokouksien lisäksi perhejuhlia.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa