Julkaistu 27.09.2018 0          

Turun kulttuurisyksyn tarjonta esillä Kirjamessuilla

Turun kaupungin kulttuuripalvelut esittäytyvät Turun Kirjamessuilla 5.–7.10.2018.

– Turun kulttuurisyksyn monipuolisesta ja laajasta tarjonnasta voi ammentaa elämyksiä, uusia näkökulmia ja hyvää oloa yksin, kaksin, perheen kanssa tai isommalla porukalla. Lukuisat konsertit, näyttelyt, tapahtumat, työpajat, kurssit, teatteriesitykset ja opastetut kierrokset antavat kokemuksia, tietoa, taitoa, iloa ja myös virtaa syysarkeen, kertoo markkinointipäällikkö Kirsi Storckovius Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta.

Orkesterilla sinfoninen messutarjous

Turun filharmoninen orkesteri esittelee messuilla syyskauden kohokohtiaan ja kevätkauden oopperatuotannon. Kapellimestarikomeetta Klaus Mäkelä johtaa filharmonikoita 15. ja 16.11., jolloin ohjelmassa on suomalaista ja venäläistä suurta sinfoniaa. Messuosastolta voit noutaa tarjouksen konserttiin!

Klarinettivelho Kari Kriikku tulkitsee 29. ja 30.11. Kimmo Hakolan yllätyksellisen ja hulluttelevan klarinettikonserton. Orkesterin kausi päättyy joulukonserttiin, jossa sopraano Mari Palo esittää kotimaisia tunnelmapaloja sekä amerikkalaisia ikivihreitä.

Kevätkauden 2019 kohokohtana on Richard Straussin Salome-oopperan konserttiversio 16. ja 17.5. Konserttitalossa. Salomen roolissa nähdään sopraano Anu Komsi. Konsertit ovat maestro Leif Segerstamin TFO:n ylikapellimestarikauden päätösnumero.

Myynnissä museoiden infokirjoja ja museokauppatuotteita

Messuosastolla on myynnissä Turun museokeskuksen tuoreet Apteekkimuseon ja Qwenselin talon, Biologisen museon sekä Luostarinmäen infokirjat. Opaskirjoinakin toimivat infokirjat ovat tiiviitä tietopaketteja museoiden historiasta, niiden kokoelmista ja toiminnasta.

Myynnissä on lisäksi suosittuja tuotteita museokauppojen valikoimasta. Museot vinkkaavat myös syyskauden näyttelyistä, tapahtumista, työpajoista ja kursseista.

Kaupunginteatteri esittää: Varissuo-musikaali

Miten syntyi Turun Kaupunginteatterin syksyn teatteritapaus Varissuo? Musikaalin kirjoittaneet Suomirapin pioneeri Paleface ja dramaturgi Satu Rasila kertovat yhteistyöstään Kirjamessujen auditoriossa perjantaina 5.10. klo 10.20–10.50. Luvassa on myös maistiainen Varissuon monipuolisesta musiikista, jonka ovat säveltäneet Jori Sjöroos, Tuomo Prättälä ja Jussi Vahvaselkä. Kappaleen esittää koskettavan roolin yksinhuoltajaäitinä tekevä näyttelijä Pauliina Saarinen.

Messuosastolla paljastuu, mikä esitys nähdään Päänäyttämöllä keväällä 2019.

Kirjasto vinkkaa syyskauden runsaasta ohjelmastaan

Turun kaupunginkirjasto kertoo monista palveluistaan ja tapahtumistaan sekä Kulttuurikortista.

Pääkirjastossa on syksyllä maksuttomia luentoja, joiden aiheina on esimerkiksi Historia nyt! sekä Tieto ja kulttuuri muuttuvassa maailmassa (luennot ruotsiksi). Pääkirjastoon voi tutustua kerran kuussa avoimilla kirjastokierroksilla. Lokakuussa musiikkiosastolla on esillä menneen ajan oopperatähtiä sekä syksyn hittimittari. Näkymiä digiaikaan avautuu tieto-osaston lukuisissa tilaisuuksissa. Marraskuun Kaamos-tapahtumaa tähdittää Maija Vilkkumaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 11 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 470 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa-osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa - kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

10/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.10.2018


Seuraa meitä somessa