Julkaistu 27.09.2018 0          

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta vehnäolutuutuus

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan jo perinteeksi muodostunut vuosittainen Tuomas olut on tällä kertaa Tuomas Hopfenweizen 5,5 %, moderni muunnos perinteisestä oluttyylistä: suodattamaton vehnäolut normaalia voimakkaammalla humaloinnilla. Olut kehitettiin yhdessä vuoden 2017 Hyvän Tuomaan Mikko Salmen kanssa. Vehnäoluen ystäville olut tarjoaa jotain tuttua, mutta myös tervetullutta uutta.

Laitilan Tuomas 2018 Hopfenweizen kehitettiin tuttuun tapaan yhteistyössä edellisvuoden Hyvän Tuomaan kanssa. Mikko Salmi, vuoden 2017 Hyvä Tuomas, on kokenut oluenpanija, olutkirjailija sekä arvostettu olutkouluttaja. Mikon historiasta löytyy kirjojen ja kouluttamisen lisäksi runsaasti yhteistyötä eri panimoiden kanssa. Yhteistyö Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa oli ensimmäinen laatuaan ja käynnistyi nyt lanseerattavan oluen suunnittelusta. Tyyli valikoitui Hopfenweizeniksi parin mutkan kautta. Alun perin tarkoitus oli tehdä jotain ihan muuta, mutta pienen suunnittelupöydän ääressä vietetyn ajan ja eri maistiaisten jälkeen päädyttiin hieman perinteikästä viritetympään vehnäolueen.

- Lähdin ajattelemaan tumma tuote edellä, mutta ajatus kääntyi mielessäni jo jonkin aikaa pyörineeseen hopfenweizen-tyyliin. Siinä on monta palasta, jotka täytyy saada tasapainoon ja se ei ole ihan helppoa, taustoittaa oluen isä, itsekin vehnäfaniksi tunnustautuva Mikko Salmi.

Olut täyttää vehnäolutkriteeristön, tarjoten vehnäoluen ystävien nimen perusteella odottamat nyanssit mm. banaania ja neilikkaa, mutta tuttu makupaletti saa uusia sävyjä normaalia purevamman humaloinnin ansiosta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa