Julkaistu 27.09.2018 0          

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta vehnäolutuutuus

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan jo perinteeksi muodostunut vuosittainen Tuomas olut on tällä kertaa Tuomas Hopfenweizen 5,5 %, moderni muunnos perinteisestä oluttyylistä: suodattamaton vehnäolut normaalia voimakkaammalla humaloinnilla. Olut kehitettiin yhdessä vuoden 2017 Hyvän Tuomaan Mikko Salmen kanssa. Vehnäoluen ystäville olut tarjoaa jotain tuttua, mutta myös tervetullutta uutta.

Laitilan Tuomas 2018 Hopfenweizen kehitettiin tuttuun tapaan yhteistyössä edellisvuoden Hyvän Tuomaan kanssa. Mikko Salmi, vuoden 2017 Hyvä Tuomas, on kokenut oluenpanija, olutkirjailija sekä arvostettu olutkouluttaja. Mikon historiasta löytyy kirjojen ja kouluttamisen lisäksi runsaasti yhteistyötä eri panimoiden kanssa. Yhteistyö Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa oli ensimmäinen laatuaan ja käynnistyi nyt lanseerattavan oluen suunnittelusta. Tyyli valikoitui Hopfenweizeniksi parin mutkan kautta. Alun perin tarkoitus oli tehdä jotain ihan muuta, mutta pienen suunnittelupöydän ääressä vietetyn ajan ja eri maistiaisten jälkeen päädyttiin hieman perinteikästä viritetympään vehnäolueen.

- Lähdin ajattelemaan tumma tuote edellä, mutta ajatus kääntyi mielessäni jo jonkin aikaa pyörineeseen hopfenweizen-tyyliin. Siinä on monta palasta, jotka täytyy saada tasapainoon ja se ei ole ihan helppoa, taustoittaa oluen isä, itsekin vehnäfaniksi tunnustautuva Mikko Salmi.

Olut täyttää vehnäolutkriteeristön, tarjoten vehnäoluen ystävien nimen perusteella odottamat nyanssit mm. banaania ja neilikkaa, mutta tuttu makupaletti saa uusia sävyjä normaalia purevamman humaloinnin ansiosta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa