Julkaistu 05.10.2018 0          

Kustavin kulttuuritapahtuma Mörk Ö tuo valoa, eloa ja iloa pimeyden keskelle

Kustavin pimeintä syysaikaa elävöittävä Mörk Ö -tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran. Paikallisten ideoima tapahtumaviikko tuo valoa, eloa ja iloa saaristoon Kustavissa 14.-17.11.2018. Aikaisempien vuosien tapaan Mörk Ö:n ohjelmassa on huomioitu eri ikäryhmät, ja tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki myös Kustavin ulkopuolelta. Kahta poikkeusta lukuun ottamatta Mörk Ö:n tapahtumiin ei ole pääsymaksua.

Pimeydestä ammentava kulttuuritapahtuma käynnistyy keskiviikkona 14.11. kun Oona Leinovirtasen ja Antti Paanasen valaistu Valokala-kalavalo -veistos paljastetaan pimeän laskeuduttua Kustavin kunnanviraston valtuustosalissa. Perjantaina 16.11. upea 3,5 metrinen veistos laajenee pimeää merenpohjaa kuvaavaksi valoveistosistallaatioksi. Installaatiota täydentää Riina Hannulan ja Mikko Kuittisen äänimaailmaesitys Kuittisen rakentamilla soittimilla, ja mahdollisesti kuullaan myös kustavilaista kurkkulaulajaa.

Mörk Ö:n virallisia avajaisia vietetään torstaina 15.11. klo 18.00 jo perinteeksi muodostuneella Kustavin kajo -lyhtykulkueen myötä. Kulkue tuo valon Kustaviin pimeyden keskelle reitin kulkiessa keskustan tuntumassa. Avajaisten ohjelma jatkuu Osuuspankin salissa, jossa vuonna 2016 nähty Pokémon GO -hengessä kehitetty Mörkö GO saa jatkoa. Kustavin maisemia ja piirettyjä mörköjä yhdistävä videoseikkailu sopii koko perheelle.

Nelipäiväisen pimeysjuhlan ohjelmassa on mm. Valojoogaa, CinEd-elokuvakasvatushankkeen Elokuvia eri tavalla -näytöksiä, Fikkariseikkailu, tarinankerrontaa, brunssi kahvila-ravintola Sualasessa sekä Mörködisco. Tänäkin vuonna yritetään rikkoa vuonna 2016 tehtyä Volter Kilven Alastalon salissa -teoksen ääneen lukemisen maailmanennätystä, jolloin Kilven tunnetuinta eeposta luettiin 62 lukijan voimin. Mukana ohjelmassa on myös Ströömi virtaa -runo- ja musiikiesitys Kustavin vanhoista ja uusista saaristolaisista sekä Kustavilaissi kummitukssi -bussikierros, jossa pikkubussilla kierretään ympäri Kustavia ja kuullaan kummitustarinoita eri paikoissa. Paikkoja on rajattu määrä ja kierroksen hinta on 15 €/hlö. Sitovat ilmoittautumiset pyyderään 16.11. mennessä osoitteeseen morkoviikkokustavi@gmail.com.

Mörk Ö huipentuu lauantai-iltana Tuulentuvalla kun tanssiorkesteri Dallapé saapuu Kustaviin. Ilta käynnistyy konsertilla, jonka jälkeen siirretään tuolit syrjään ja jatketaan iltaa tanssin pyörteissä. Liput (15 €) iltaan ovat myynnissä 8.10. alkaen Keltaisessa puodissa (Kärtyntie 1, Kustavi) sekä netissä (ks. tapahtuman Fb-sivu).

Mörk Ö syntyi tarpeesta kehittää Kustavin kesäaikaan painottuvaa tapahtumatarjontaa ympärivuotiseksi. Ensimmäinen Mörk Ö -järjestettiin vuonna 2016 osana EU-rahoitteista Koko Kustavin kirjallisuusyhdistys -haketta. Tapahtumaa koordinoi Kustavin kirjallisuusyhdistys, ja tapahtuma toteutetaan paikallisten yrittäjien ja vapaaehtoisten voimin. Kustavin kunta tukee Mörk Ö:n järjestämistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa