Julkaistu 10.10.2018 0          
NUORTEN YRITTÄJIEN KOLUMNI

Nuori yrittäjä vaikuttajana

Olen saanut olla mukana Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnassa vuoden alusta. Ennen tätä itselläni ei ollut harmainta aavistustakaan toimikunnasta, saati sen tarpeellisuudesta. Jo ensimmäisessä kokouksessa minulle valkeni, että tämähän on loistava toimielin kaikessa vapaudessaan ja tuoreudessaan!

Toimikunta on itseohjautuva ja sen toimintaa sääntelevät korkeintaan kattojärjestön suuntaviivat. Toki kyseessä on luottamustoimi ja sen mukaisella vakavuudella penkkiä hoidetaan. Erityisen tärkeänä näen mahdollisuuden osoittaa konkreettisia muutostarpeita tulevaisuuden yrittämistä ajatellen.

Havaintojani Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnan asemasta ja vaikuttamisen mahdollisuuksista

Ehdin jo mainitakin tulevaisuuden yrittäjät. Tiedämme yrittäjyyden olevan muutoksessa ja keskivertoyrittäjän olevan jo kymmenen vuoden kuluttua jotakin muuta, kuin nyt. Mutta tämän päivän nuoret yrittäjätpä edustavat jo sitä tulevaa keskivertoa! Toimitaan yhä enemmän luovilla ja uusilla toimialoilla, yksin tai pienellä porukalla - joka tapauksessa verkostojen kautta. Mutta muuttuuko yhteiskunta ja liike-elämän säännöt tarpeeksi ketterästi mukana? Entä yrittäjäjärjestö? Kuka osaisikaan osoittaa nuo muutostarpeet paremmin kuin sellainen, jonka yrittäjyys ja liiketoiminta perustuvat noille raameille jo tänään? Vastaus on tietenkin: Nuori yrittäjä!

Nuorten Yrittäjien toimikunta toimii osana Varsinais-Suomen Yrittäjien aluejärjestön toimintaa, hallituksen alaisuudessa vaan ei ohjauksessa. Aluejärjestön hallituksen jäsen osallistuu toimikunnan kokouksiin ja toimintaan vieden kuulumiset muun hallituksen tietoon. Näin saadaan nuorten yrittäjien ääntä kuuluviin ja mukaan päätöksentekoon.

Toinen toimikunnassa vaikuttamisen taso on oman kotikunnan boostaaminen. Esimerkki kuluvalta vuodelta on kuukausittaisen Nuorten Yrittäjien After Work -tapahtuman liikahtaminen Turusta muihin keskuksiin. Tänä vuonna “Afterit” on vietetty jo Loimaalla ja marraskuussa on rakenteilla tapaaminen Saloon. Näin autetaan oman alueen nuoria yrittäjäkollegoita verkostoitumaan ja saadaan samalla omia kuntia ja alueita nostettua esille.

Kolmantena nostan toimikuntatyöskentelyn roolin oman bisneksen kehittämiselle. Verkostoitumisen merkitys on monelle jo kirkas. Luottamustehtävissä toimiminen lisää kuitenkin merkittävästi sen tehoa, sillä niitä tilaisuuksia antoisille liikesuhteille syntyy, kun aktiiviset ihmiset kohtaavat. Mikäli strategiaasi kuuluu Varsinais-Suomen alueen yritysten kanssa toimiminen tai valtakunnallisesti verkostojen kautta kasvaminen, on sinulle varmasti hyötyä olla mukana tässä aktiivien toimikunnassa.

Haku toimikuntaan on nyt auki - hae! http://lyyti.in/NYtoimikuntahaku2019

Stina Siikonen
Koolle Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa