Julkaistu 15.10.2018 0          
Jaakko Männistö ehdolla varapuheenjohtajaksi

Yrittäjien johto valitaan perjantaina

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Carita Orlando, Antti Rantalainen, Minna Nissilä, Jaakko Männistö, Nina Rasola ja Petri Salminen. Kuva: Mari Kokko

Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi on ehdolla nykyinen puheenjohtaja Jyrki Mäkynen Etelä-Pohjanmaalta. Varapuheenjohtajien paikoista kilpailevat Jaakko Männistö Varsinais-Suomesta, Minna Nissilä Hämeestä, Carita Orlando Pääkaupunkiseudulta, Antti Rantalainen Taloushallintoliitosta, Nina Rasola Etelä-Savosta ja Petri Salminen Keski-Suomesta.

Suomen Yrittäjien liittokokous valitsee järjestölle uuden puheenjohtajiston Turussa perjantaina 19. lokakuuta.

Puheenjohtajaksi on ehdolla Jyrki Mäkynen. Hän on johtanut Suomen Yrittäjiä neljä vuotta. Mäkysen vuonna 1992 perustama Oy HM Profiili Ab kehittää, suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää työympäristöjä. Toimipisteet ovat Seinäjoella, Vaasassa, Pietarsaaressa ja Jyväskylässä.

- Minulle yrittäjyys on työn lisäksi sekä arvo että aate. On ollut suuri kunnia palvella yrittäjien järjestöä monissa eri tehtävissä kaikilla sen tasoilla. Suhtaudun tähän työhön kuten omaan yrittäjyyteenkin: suurella intohimolla, Mäkynen sanoo.

Varapuheenjohtajaksi pyrkii kuusi yrittäjää eri puolilta Suomea ja eri toimialoilta

Startup-yrittäjä ja asiakaskokemuksen ammattilainen Jaakko Männistö asuu Turussa. Hän on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja. Männistön yritys Feedbackly Oy:n toimistot ovat Helsingissä, Turussa, Mexico Cityssä, Barcelonassa ja Melbournessa.

Minna Nissilä on Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2013 ja Suomen Yrittäjien hallituksen työvaliokunnan jäsen vuodesta 2015. Nissilän yritys Leppälehdon Puutarha Oy toimii Tammelassa.

Antti Rantalainen on Suomen Taloushallintoliiton puheenjohtaja. Hän aloitti yrittäjätoiminnan kaksin yhdessä puolisonsa kanssa 1981 ammatinharjoittajina. Tilipalvelu Rantalainen Oy on kasvanut yhdeksi toimialan suurimmaksi Suomessa.

Carita Orlando on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja vuodesta 2016 ja Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2015. Orlandon yritys Orlando Consulting Oy toimii Vantaalla. Hän toimi yli kymmenen vuotta tilitoimistoyrittäjänä.

Nina Rasola on Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2014 ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja vuodesta 2016. Hän edustaa kolmatta polvea ammattimaisessa liikennöinnissä Mikkelissä ja johtaa perheyritystä RL-Huolinta Oy:tä, josta on kasvanut konserni.

Petri Salminen on Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2016 ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen vuodesta 2017. Yritys Salminen & Tikka Oy keskittyy myynnin ja johtamisen kehittämiseen. Sen kotipaikka on Jyväskylä.

Näin valitaan

Liittokokouksen äänivaltaiset osallistujat ehdottavat kokouksessa henkilöitä puheenjohtajiksi ja varapuheenjohtajiksi. Ehdotus ei vaadi kannatusta.

Varapuheenjohtajien määrä päätetään liittokokouksessa. Sääntöjen mukaan varapuheenjohtajia valitaan vähintään yksi ja enintään neljä. Valituksi tulevat eniten ääniä saaneet ehdokkaat.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta. Tehtävässä voi olla korkeintaan kolme kaksivuotiskautta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Celerpak Oy

Celerpak Oy

Aaltopahvilaatikot, Pahvilaatikoita, Pakkauksia, Pakkaussuunnittelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa