Julkaistu 16.10.2018 0          
LUKUVINKKI

Työsuojelutarkastukseen toivotaan neuvovampaa otetta

Yrittäjän toive. Olisi hyvä olla enemmän ohjeistusta, ettei yrittäjän tarvitse tehdä turhaa työtä, Petri Kannisto toivoo.

Tuottavan työajan menetystä. Ihan asiallista toimintaa AVI:lta.

Tässä kaksi arviota työsuojelutarkastuksista, joita aluehallintoviraston työsuojeluviranomaiset tekevät yrityksiin. Halusimme kuulla kokemuksia työsuojelutarkastuksista, ja teimme syyskuussa lukijoillemme kyselyn.

Kyselyyn vastasi 54 lukijaa, mutta vapaamuotoisen palautteen määrä oli silti melkoinen. Osaa tarkastukset olivat suorastaan ärsyttäneet, osa koki saaneensa hyviä neuvoja ja opastusta. Osasta vastauksia saattoi päätellä, etteivät henkilökemiat olleet oikein toimineet. Näinhän sen ei tietenkään pitäisi mennä viranomaistoimituksessa.

- Kritiikki näyttää kohdistuvan enemmän tarkastajan asenteeseen, ei niinkään itse asioihin. Aika vähän vastauksista näkyy, että yrittäjä olisi täysin tyrmännyt tarkastuksen tarkoituksen, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter toteaa.

- On hienoa, että kyselyssä annettiin tarkastuksista myös niin paljon positiivista palautetta, mutta kyllä meille päin tulee yrittäjiltä aika ajoin kritiikkiä juuri tarkastajien asennetta kohtaan. Olemme sopineet AVI:n kanssa, että kyselyn avoimista vastauksista tullaan keskustelemaan heidän kanssaan, Munter sanoo.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden lokakuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/10/mobile/index.html#p=4

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa