Julkaistu 16.10.2018 0          
LUKUVINKKI

Työsuojelutarkastukseen toivotaan neuvovampaa otetta

Yrittäjän toive. Olisi hyvä olla enemmän ohjeistusta, ettei yrittäjän tarvitse tehdä turhaa työtä, Petri Kannisto toivoo.

Tuottavan työajan menetystä. Ihan asiallista toimintaa AVI:lta.

Tässä kaksi arviota työsuojelutarkastuksista, joita aluehallintoviraston työsuojeluviranomaiset tekevät yrityksiin. Halusimme kuulla kokemuksia työsuojelutarkastuksista, ja teimme syyskuussa lukijoillemme kyselyn.

Kyselyyn vastasi 54 lukijaa, mutta vapaamuotoisen palautteen määrä oli silti melkoinen. Osaa tarkastukset olivat suorastaan ärsyttäneet, osa koki saaneensa hyviä neuvoja ja opastusta. Osasta vastauksia saattoi päätellä, etteivät henkilökemiat olleet oikein toimineet. Näinhän sen ei tietenkään pitäisi mennä viranomaistoimituksessa.

- Kritiikki näyttää kohdistuvan enemmän tarkastajan asenteeseen, ei niinkään itse asioihin. Aika vähän vastauksista näkyy, että yrittäjä olisi täysin tyrmännyt tarkastuksen tarkoituksen, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter toteaa.

- On hienoa, että kyselyssä annettiin tarkastuksista myös niin paljon positiivista palautetta, mutta kyllä meille päin tulee yrittäjiltä aika ajoin kritiikkiä juuri tarkastajien asennetta kohtaan. Olemme sopineet AVI:n kanssa, että kyselyn avoimista vastauksista tullaan keskustelemaan heidän kanssaan, Munter sanoo.

Lue koko juttu Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden lokakuun numerosta https://www.y-lehti.fi/lehdet/2018/10/mobile/index.html#p=4

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kartanon Karkuri Oy

Karsluodontie 14, Uusikaupunki

www.kartanonkarkuri.fi

KP 158, R (ei anniskeluoikeuksia), S. Paintball, maalaisolympialaiset, ihmispallot, kotasauna, palju, laavu ja rantasauna.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa