Julkaistu 17.10.2018 0          

Paimiolaisyritys Lontoon pörssin dynaamisten kasvuyritysten listalle

Paimiolainen Ansion Sementtivalimo on yksi kahdestakymmenestä suomalaisyrityksestä, jotka kelpuutettiin Lontoon pörssin kokoamalle 1000 inspiroivan PK-yrityksen listalle. Listan yritysten uskotaan luovan keksintöjä, työpaikkoja ja talouskasvua, kirjoittaa Kauppalehti.

Kauppalehden mukaan listan takana on Bureau van Dijk, joka erikoistunut taloustilastoihin. Yritykset on kerätty yhdistelemällä niiden eri suorituskykymittareita. Myös EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kommentoi artikkelissa PK-yritysten merkitystä työllistäjinä:

– PK-yritykset ovat selkäranka Euroopan taloudessa, joka on vakaa ja kasvava. Jäsenvaltioiden rakenteellisten uudistusten ansiosta, mutta myös dynaamisten ja innovatiivisten, nopean kasvun PK-yritysten ansiosta työllisyys on saavuttanut uuden ennätystason, kun lähes 240 miljoonaa ihmistä on työssä, hän toteaa.

Hyvässä seurassa

Nyt kolmatta kertaa kerätyllä listalla on eniten tekniikka- ja teollisuusyrityksiä. Raportin laatijat kiinnittivät huomiota erityisesti patentti- ja tavaramerkkimäärään, joka osoittaa niiden innovatiivisuudesta. Näitä oli listan yrityksillä yhteensä yli 10 000, missä on 20 % kasvua edellisvuodesta.

Suomesta listalle olivat nousseet Ansion Sementtivalimon lisäksi muun muassa strateginen suunnittelutoimisto Reaktor, meijerialaa uudistanut Juustoportti sekä parvekelaseistaan tunnettu Lumon.

ASV:n betonia on käytetty muun muassa Helsingin uuden maamerkin, Löylyn rakenteissa ja pinnoissa. Yhtiö onkin viime vuosina kehittänyt voimakkaasti tuotteitaan ja palveluitaan perinteisellä alalla, jolla ei juurikaan odoteta uusia innovaatioita. Tämä työ on nyt huomioitu Euroopan tasolla ja kertoo, että panostukset eivät ole menneet hukkaan.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppausjätteen vesikuljetus, Ruoppausta, Vesirakentaminen

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Pitopalvelu Kirsi Mattila

Liukolantie 124, Rusko

www.pitopalvelumattila.fi

KP max. 80, kaikki tilaisuudet.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa