Julkaistu 18.10.2018 0          

Taivassalon kunta ja Länsi-Rannikon Kala edistämässä silakanmädin vientiä

Kunnanjohtaja Vesa Rantala ja toimistosihteeri Katri Jokinen Taivassalon kunnasta maistattivat lentomatkustajille silakanmätiä.

Taivassalon kunta ja Länsi-Rannikon Kala Oy toteuttavat yhdessä vienninedistämistempauksen eilen ja tänään Finnairin Schengen-alueen loungessa Helsinki – Vantaan lentokentällä. Kunnanjohtaja Vesa Rantala on myös mukana loungessa molempina päivinä maistattamassa silakanmätileipiä, joita on valmistettu tempausta varten 3000 kappaletta.

- Yhteistyö pop-up-tempauksen toteuttamisessa Finnairin ja Fazer Food Services Oy:n kanssa on toiminut koko projektin ajan todella hyvin, sanoo kunnanjohtaja Vesa Rantala

Länsi-Rannikon Kala Oy on toimittanut 30 kg silakanmätiä Fazer Food Services Oy:lle, joka on valmistanut sovitun määrän leipiä loungeen maistatusta varten.

- Tämä on ensimmäinen kerta, jolloin loungeen tulee ulkopuolinen ruoan maistatus. Omia tuotteitamme on toki ollut tarjolla. Silakanmätileipä on mukava eksoottinen lisä ulkomaalaisille matkustajille, kertoo Lounge Head Chef Jani Ruohonen Fazer Food Services Oy:stä.

Silakka on kaupallisesti ja saalismäärältään Suomen tärkeimpiä kalalajeja, ja sille on myönnetty Itämeren alueelle MSC:n kestävän kalastuksen sertifikaatti tämän vuoden kesäkuussa.

Silakka on myös ravinnerikas, se sisältää proteiinia, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja. Silakanmäti on erittäin harvinaista herkkua. Mätiä saadaan yhdestä silakasta vain 5 g.

- Toivon, että silakanmäti herättäisi kansainvälistä kiinnostusta enemmänkin. Tulevaisuudessa pyrimme siihen, että silakanmätiä voitaisiin tarjoilla esimerkiksi mätitahnana, toimitusjohtaja Aarne Paesalu Länsi-Rannikon Kala Oy:stä toteaa.

Taivassalossa on eniten ammattikalastajia koko Saaristomeren alueella. Taivassalolaisten kalastajien saaliit ovat vuosittain yli kaksi miljoonaa kiloa.

Länsi-Rannikon Kala Oy on vuonna 1973 perustettu yritys. Tehtaan ympäröimä vesialue tuottaa eniten kalaa hehtaaria kohden Suomessa. Valtakalana on silakka. Silakanmätiä on viety edellisen omistajan aikaan Japaniin 2000-luvun alussa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Hus Lindman

Piispankatu 15, Turku

www.huli.fi

Laadukas lounas-, kokous- ja tilausravintola kulttuurihistoriallisessa miljöössä Aurajoen rannalla. Yritystilaisuudet ja perhejuhlat. Helposti muunneltavat tilat 172 asiakaalle lisäksi kesäterassi Aurajoki näkymin. Pienemmät tilaisuudet mahdollista järjestää Cafe Fikassa Piispankatu 14. Hyvät maksuttomat pysäköintitilat ravintolan vieressä. Ravintolan aukioloajat: 
Maanantai - perjantai lounas klo 11.00 - 15.00 muina aikoina tilauksesta.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa