Julkaistu 29.10.2018 0          

Höyrylaiva Ukkopekan 80 jännittävää vuotta esillä valokuvanäyttelyssä

Höyrylaiva Ukkopekan höyhenenkeveästä kyydistä nauttiessa ei välttämättä aavista, mitä kaikkea kahdeksakymppinen alus on ehtinyt pitkän elämänsä varrella kokea.

Aina ei laivan elo ole ollut yhtä leppoisaa kuin vanhuudenpäivinä. Merenkulkuhallitukselle vuonna 1938 rakennettu tarkastusalus Turku on kokenut niin talvi- kuin jatkosodan, se on ollut mukana salaisissa operaatioissa, jopa valvontakomission käytössä. Lisäksi alus on tehnyt pitkän uran Merenkulkuhallituksessa, jossa laivalla hoidettiin luotsiajoja ja väylänkunnostustöitä. Kahdeksankymppisellä on hieno historia.

Pentti-Oskari Kangas kertoo Ukkopekan tarinan ma 5.11. klo 18 kirjastosalissa. Turku-laiva päätyi Pentti-Oskari Kankaalle vuonna 1985. Sen jälkeen Ukkopekaksi nimetty höyrylaiva on ollut tuttu näky Aurajoessa ja Airistolla liikennöidessään Turun ja Naantalin välillä.

Höyrylaiva Ukkopekan historiasta kertova valokuvanäyttely on esillä 1.-27.11. Raision Kirjastotalon kirjastosalissa (Eeronkuja 2).


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tammirauman Hunajatila

Tammirauman Hunajatila

Hunajanmyynti, Mehiläistenhoito

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

M Kitchen & Cafe

Itäinen Rantakatu 4-6, Turku

http://mbakery.fi/mkitchencafe/

M Kitchen & Cafe on ainutlaatuinen ravintola, kahvila, kokous- ja juhlatila sekä viikonlopun the brunssipaikka Turun jokirannassa museo Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa. Ravintolamme sijaitsee turkulaisen museon Aboa Vetus & Ars Novan aulatilassa, jossa moderni ilmeemme yhdistyy historialliseen rakennukseen ja vanhan Turun raunioihin. Ravintolatilaamme kuuluu lisäksi kesäaikana käytettävissä oleva sisäpihan terassialue, jollaista toista et kaupungista löydä. Ravintolamme tarjoilee lounasta arkisin klo 11-14 ja olemme auki joka päivä klo 11-19. Viikonloppuisin löydät meiltä erittäin suositut brunssimme klo 11-15 lauantaina ja sunnuntaina. Ravintolatilassamme on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia aukioloaikojen ulkopuolella. Aamutilaisuudet ennen klo 11 ovat suosittuja ja ravintolamme on myös suosittu paikka varata iltakäyttöön esimerkiksi karonkajuhlaan tai häätilaisuutta varten. Ravintolatilan lisäksi saman katon alta löytyy myös kaksi kokoustilaa, Factory ja Biljardisali, joissa pystyt toteuttamaan erilaiset kokoukset, perhejuhlat ja -tilaisuudet sekä konferenssit aamusta iltaan. Biljardisali on intiimi tila maksimissaan 22 henkilölle ja Factory on puolestaan monitoimitila noin 40 henkilölle, jossa on järjestetty kokouksien lisäksi perhejuhlia.

Lue uusin näköislehtemme

11/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.11.2018


Seuraa meitä somessa