Julkaistu 29.10.2018 0          

Höyrylaiva Ukkopekan 80 jännittävää vuotta esillä valokuvanäyttelyssä

Höyrylaiva Ukkopekan höyhenenkeveästä kyydistä nauttiessa ei välttämättä aavista, mitä kaikkea kahdeksakymppinen alus on ehtinyt pitkän elämänsä varrella kokea.

Aina ei laivan elo ole ollut yhtä leppoisaa kuin vanhuudenpäivinä. Merenkulkuhallitukselle vuonna 1938 rakennettu tarkastusalus Turku on kokenut niin talvi- kuin jatkosodan, se on ollut mukana salaisissa operaatioissa, jopa valvontakomission käytössä. Lisäksi alus on tehnyt pitkän uran Merenkulkuhallituksessa, jossa laivalla hoidettiin luotsiajoja ja väylänkunnostustöitä. Kahdeksankymppisellä on hieno historia.

Pentti-Oskari Kangas kertoo Ukkopekan tarinan ma 5.11. klo 18 kirjastosalissa. Turku-laiva päätyi Pentti-Oskari Kankaalle vuonna 1985. Sen jälkeen Ukkopekaksi nimetty höyrylaiva on ollut tuttu näky Aurajoessa ja Airistolla liikennöidessään Turun ja Naantalin välillä.

Höyrylaiva Ukkopekan historiasta kertova valokuvanäyttely on esillä 1.-27.11. Raision Kirjastotalon kirjastosalissa (Eeronkuja 2).


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa