Julkaistu 30.10.2018 0          

Nukketeatteriesitys Jättiläinen saa ensi-iltansa perjantaina

Jättiläinen – taru ihmisestä ja luonnosta esitys pohjautuu vanhaan suomalaiseen kansantaruun. Tarina kertoo ihmisen ja jättiläisen kohtaamisesta ja pohtii, minkä vuoksi jättiläiset ovat väistyneet ihmisten tieltä. Esityksen ensi ilta on perjantaina 2.11.2018 kello 19.00.

Teoksessa yhdistyvät nukketeatteri varjoteatteri sekä esiintyjien luomat maisemat ja hahmot. Esityksessä tutkitaan ihmisen luontosuhdetta ja itseään suuremman kohtaamista. Tilan ja nukkehahmojen kautta työryhmä tutkii esimerkiksi mittasuhteita.

– Nukketeatteri itsessään on hyvin mielenkiintoinen laji, sillä nukeilla ei päde samat säännöt kuin ihmisnäyttelijöillä. Ne voivat esimerkiksi uhmata fysiikan lakeja tai luoda uusia todellisuuksia lavalle. En ole nähnyt monia esityksiä, joissa käytetään jättinukkeja, joten halusin itse lähteä kokeilemaan, mitä uusia mahdollisuuksia ne tuovat esitykseen, kertoo ohjaaja Anna-Maria Vänskä.

Esitys on Vänskän taiteellinen opinnäytetyö Turun AMK:n Taideakatemian esittävän taiteen koulutusohjelmasta.

Jättiläisentyttären nuken on esitykseen rakentanut Helena Markku ja muut nuket Anna-Maria Vänskä ja Miia Varis. Nukettajat ovat kaikki Turun Taideakatemian opiskelijoita, mutta monipuolisesti useilta koulutuslinjoilta. Valtteri Alanen (nukketeatteri), Sinimaria Tomperi (teatteri), Henna Pötsönen ja Sanna Leinonen (sirkus) ja Konsta Hormia (animaatio).

Esitystä valmistaessa työryhmä on käynyt myös Kurjenrahkan kansallispuistossa yöpymässä ja nuket lähtivät matkaan mukaan.

– Arvostamme suuresti mahdollisuutta käydä metsässä ja haluamme tuoda metsän ja luonnon lähemmäksi katsojaa. Tutkitustikin metsässä olo on suoranaista stressilääkettä, Vänskä muistuttaa.

Luonnonläheisyys ja retkeilyhenkisyys jäivät elämään esityksen kahvioon - ennen esitystä katsojilla on mahdollisuus nauttia nokipannukahvista ja tikkupullasta, jotka tehdään ulkonuotiolla.

Jättiläinen saa ensi-iltansa 2.11.2018 Turun Taideakatemian Naruteatterissa ja esityksiä on 5 kappaletta 2.-7.11. aikana. Esitystä ei suositella alle 7-vuotiaille.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Länsirannikon turvapalvelut Oy

Länsirannikon turvapalvelut Oy

Hälytysjärjestelmiä, Kulunvalvontajärjestelmät, Palohälytysjärjestelmiä, Palohälytyslaitteita, Varashälytinjärjestelmät, Videovalvontajärjestelmät

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Hus Lindman

Piispankatu 15, Turku

www.huli.fi

Laadukas lounas-, kokous- ja tilausravintola kulttuurihistoriallisessa miljöössä Aurajoen rannalla. Yritystilaisuudet ja perhejuhlat. Helposti muunneltavat tilat 172 asiakaalle lisäksi kesäterassi Aurajoki näkymin. Pienemmät tilaisuudet mahdollista järjestää Cafe Fikassa Piispankatu 14. Hyvät maksuttomat pysäköintitilat ravintolan vieressä. Ravintolan aukioloajat: 
Maanantai - perjantai lounas klo 11.00 - 15.00 muina aikoina tilauksesta.

Lue uusin näköislehtemme

12/2018Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.12.2018


Seuraa meitä somessa