Julkaistu 01.11.2018 0          
Veroasioinnissa ja tulorekisterissä on käytössä omat valtuudet

Hoida valtuusasiat kerralla kuntoon

Verohallinto kehottaa yrityksia hoitamaan valtuutusasiansa kuntoon. Yritys voi valtuuttaa esimerkiksi tilitoimiston ilmoittamaan puolestaan Verohallinnon asiointikanavissa tai tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Tulorekisterissä valtuutta tarvitaan, jos ilmoittamiseen käytetään tulorekisterin sähköistä asiointipalvelua.

Veroasioinnin valtuuskoodit ovat veroasioiden hoito ja veroilmoittaminen. Tulorekisterin valtuuskoodit ovat palkkatietojen ilmoittaminen ja palkkatietojen katselu.

Valtuutuksen voi tehdä yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen, toimitusjohtaja, toimitusjohtajan sijainen tai yksityinen elinkeinonharjoittaja. Valtuutukset tehdään palvelussa Suomi.fi-valtuudet tai Katso-palvelussa yritysmuodosta riippuen.

Hae varmennetta tulorekisterin käyttöön 1.11. alkaen

Jos yritys tai organisaatio käyttää tulorekisterin teknistä rajapintaa, se tarvitsee varmenteen. Varmenteella tunnistetaan organisaatio, joka ilmoittaa tulotietoja tai käyttää tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja.

Varmennehakemuksen voi tehdä tulorekisterin asiointipalvelussa 1.11.–14.12. arkisin klo 9–15 osoitteessa http://www.tulorekisteri.fi.

Elinkeinonharjoittajien tulee valtuuttaa asianhoitajansa viimeistään 8.11.2018

Jos elinkeinonharjoittajalla on kirjanpitäjä, joka hoitaa veroasiointia elinkeinonharjoittajan puolesta OmaVerossa, asianhoitajan pitää saada uusi puolesta asioinnin valtuutus viimeistään 8.11.

Uusi valtuutus pitää antaa Katso-palvelussa tai Suomi.fi:nValtuudet-palvelussa. Katsossa uuden roolin nimi on henkilön ja yrittäjän OmaVero.Valtuudet-palvelussa OmaVeroa varten valitaan valtuus veroasioiden hoito. Vanhoilla Katso-rooleilla ei voi asioida OmaVerossa 1.11.2018 jälkeen elinkeinoharjoittajan puolesta.

Lue lisää veroasioinnin valtuuttamisesta: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/asioi-verkossa/valtuuttaminen/

Lue lisää tulorekisterin valtuuttamisesta: https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/suorituksen-maksajat/valtuutus/


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa