Julkaistu 06.11.2018 0          

Tietokeskus osti IT-palvelutalo Data Group Turun

IT-palvelutoimittaja Tietokeskus on ostanut turkulaisen IT-palvelutalo Data Group Turun. Yrityskaupan myötä Tietokeskus työllistää Varsinais-Suomen alueella nyt yli 100 asiantuntijaa.

IT-tukea sekä konesali- ja pilvipalveluita tarjoava Tietokeskus on ostanut turkulaisen IT-palvelutalo Data Group Turun, jonka virallinen nimi on Lap Power Oy. Data Group Turun liikevaihto oli viime keväänä päättyneellä tilikaudella noin miljoona euroa. Yrityskaupan myötä Tietokeskuksen asiantuntijoiden määrä nousi Varsinais-Suomen alueella yli sadan. Valtakunnallisesti Tietokeskus työllistää yli 300 ihmistä.

Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäisen mukaan Data Group Turun osto on osa yrityksen kasvustrategiaa.

- Pk-yritysten IT-palveluiden kysyntä on Turun seudulla kasvussa. Onkin hienoa saada Data Groupin asiantuntijat osaksi Tietokeskuksen perhettä, sillä he tuntevat hyvin paikallisten yritysten toiminnan ja IT-haasteet. Data Groupilla on ollut tyypillisesti paljon jatkuvia sopimusasiakkaita, joiden kanssa he ovat luoneet aitoon kumppanuuteen perustuvia pitkäaikaisia asiakassuhteita. Yhdessä voimme jatkossa tukea asiakkaitamme heidän muuttuvissa IT-haasteissaan entistä paremmin, Lipiäinen kertoo.

Turkulaisyrittäjien IT-haasteet yhä monipuolisempia

Varsinais-Suomen pk-yrittäjien IT-haasteet ovat entistä monipuolisempia, ja digitalisaatio muovaa työskentelyä ja asiakkaiden vaatimuksia eri toimialoilla kiihtyvään tahtiin. Pk-yrittäjien IT-haasteet liittyvät tyypillisesti niin oman toiminnan kehittämiseen kuin myös sopivien yhteistyökumppanien löytämiseen.

- Valtakunnallisesti yhä useampi pk-yritys ostaa IT-osaamista palveluna, ja tämä trendi näkyy myös Turun seudulla. Työtä tehdään joustavammin ja enemmän etänä, mikä tuo osaan yrityksiä myös uudenlaisia teknisiä haasteita. Pk-yritysten yleensä verrattain pienten IT-osastojen asiantuntijoiden aika ei enää riitä Skype-kokousten teknisenä tukena toimimiseen, kun heidän pitäisi samanaikaisesti kehittää yrityksen liiketoimintaa strategisella tasolla entistä digitaalisemmaksi, Lipiäinen sanoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 11.04.2019


Seuraa meitä somessa